’The Martian’ beskyldes for at »hvidvaske« asiatiske roller

’The Martian’ beskyldes for at »hvidvaske« asiatiske roller

Beskyldningerne om ’hvidvask’ hagler ned over Hollywood. Først blev Cameron Crowe kritiseret for at caste kridhvide Emma Stone som indfødt hawaiianer i ’Aloha’, dernæst blev ’Stonewall’ anklaget for at overse den afroamerikanske del af den homoseksuelle protestbevægelse, og nu beskyldes Ridley Scotts ’The Martian’ for at falde i en lignende kløft.

Kritikken kommer fra MANAA (The Media Action Network for Asian-Americans), der hævder, at karaktererne i ’The Martian’ er betydeligt mindre asiatiske end i Andy Weirs litterære forlæg fra 2011.

I filmen spiller den hvide skuespillerinde Mackenzie Davis NASA-ingeniøren Mindy Park, der i bogen beskrives som koreansk-amerikansk, mens Chiwetel Ejiofor, en sort, britisk skuespiller, inkarnerer en missionsleder fra NASA – i bogen en indisk hinduist.

»Der er så få projekter, der skrives direkte til asiatisk-amerikanske karakterer, og nu har Ridley Scott ændret to af dem til en hvid kvinde og en sort mand«, siger Guy Aoki, MANAA’s stifter. »Det her var en stor mulighed for at give gode roller til talentfulde asiatisk-amerikanske skuespillere – og booste deres karrierer«.

»Denne fornærmende form for hvidvask må og skal stoppe«, fortsætter MANAA’s præsident Aki Aleong. »Det bliver hyppigere og hyppigere, og det er alarmerende. Nutidens publikum forventer multietniske casts, fordi det afspejler de multikulturelle samfund, de er vokset op i. Faktisk fokuserer tre succesfulde tv-serier på asiatiske karakterer: ‘Fresh off the Boat,’ ‘Quantico’ og ‘Dr. Ken’«.

Ridley Scott har endnu ikke svaret på anklagerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af