‘Aloha’ med Emma Stone og Bradley Cooper beskyldes for at ‘hvidvaske’ Hawaii

Militærkvinden Allison Ng i ’Aloha’ er på papiret blandt de mest etnisk diverse hovedkarakterer i de seneste års Hollywood-film, kvart kinesisk, kvart hawaiiansk og halvt svensk. Problemet er, at hun spilles af: Emma Stone.

’Aloha’ blev nedsablet af kritikerne, da den ramte de amerikanske biografer i sidste uge, og nu er Cameron Crowes eksotiske trekantsdrama oven i købet blevet skydeskive for anti-racistiske organisationer. Med castingen af Stone som indfødt hawaiianer og et øvrigt cast bestående af næsten pure etniske amerikanere beskyldes Crowe for at ‘hvidvaske’ Hawaii og udrydde øens kulturelle særpræg.

Det er ikke første gang, at Hollywood har benyttet Hawaii som eksotisk kulisse for kridhvide romancer. Organisationen Media Action Network for Asian Americans uddyber problematikken i en pressemeddelelse:

»Det her er den seneste i en lang række film – ‘The Descendants’, ’50 First Dates’, ‘Blue Crush’, ‘Pearl Harbor’ – der bruger Hawaii som eksotisk backdrop, men ekskluderer de mennesker, der rent faktisk lever der. Det er en fornærmelse over for hawaiiansk kultur«.

60 procent af øens befolkning består af asiater og indfødte hawaiianere. Bare ikke i Hollywood.

Læs også: Kønsdebatten raser – 37-årige Maggie Gyllenhaal var for gammel til at spille 55-årig mands elskerinde

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af