Kønsdebatten raser: 37-årige Maggie Gyllenhaal var for gammel til at spille 55-årig mands elskerinde

Kønsdebatten raser i skrivende stund på Cannes-festivalen, efter adskillige kvinder blev afvist på den røde løber, fordi de havde fravalgt de høje stilletter. Det kunne læses som endnu et nedslående tegn på filmbranchens skævvridning i mændenes favør og var vand på møllen for de skuespillerinder, heriblandt Jessica Chastain, der har kritiseret Hollywood for at kassere kvinder, så snart de nærmer sig en moden alder.

Det er næppe en debat, der vil aftage, efter Maggie Gyllenhaal i et dugfrisk interview med The Wrap fortæller, at hun ofte får afslag på filmroller som følge af sin alder. Blandt andet blev den 37-årige Gyllenhaal fundet for gammel til at spille en 55-årig mands elskerinde.

»Det overrasker mig altid hvor mange skuffelser, der er forbundet med at være skuespillerinde i Hollywood«, udtaler hun og tilføjer om afslaget: »Det forbavsede mig. Først følte jeg mig skidt tilpas over det, så blev jeg sur, og til sidst måtte jeg bare grine«.

Patricia Arquettes feministiske power-rant til årets Oscar-fest har efter alt at dømme ikke haft den ønskede gennemslagskraft: Mandschauvinismen regerer fortsat i filmbranchens afkroge.

Læs også: Cannes dag 7 – Flade sko-skandale skaber røre, Benicio Del Toro er badass i narkothriller

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af