Trailer: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm og Magnus Milang dyrker 70’er-frisind i Thomas Vinterbergs ‘Kollektivet’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med dogme-milepælen ‘Festen’ og den rystende ‘Jagten’ på CV’et er Thomas Vinterberg manden bag nogle af dansk films største succeser, både på de kunstneriske og kommercielle parametre.

Efter det engelsksprogede periodedrama ‘Far From the Madding Crowd’, der havde premiere tidligere i år, er instruktøren nu allerede tilbage på dansk grund for at forene det folkelige med det følelsesmæssigt facetterede – og således er traileren til Vinterbegs seneste film, ‘Kollektivet’, netop landet.

Filmen foregår i årene 1975-1985 og følger parret Erik og Anne (spillet af Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm), der i selskab med datteren Freja flytter ind i et københavnsk kollektiv. Her lever de side og side med en håndfuld kulørte personligheder, men da Eriks elskerinde – i trit med 70’ernes frisind – flytter ind, sættes parrets og kollektivets idealer på en alvorlig prøve.

‘Kollektivet’ er løst baseret på Thomas Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv og har blandt andre Magnus Milang fra sketchshowet ‘Danish Dynamite’, Lars Ranthe (‘Dirch’) og Fares Fares (‘Kvinden i buret’, ‘Fasandræberne’) med ombord som kuriøse kollektivbeboere. Manuskriptet har Vinterberg skrevet i samarbejde med Tobias Lindholm (‘Kapringen’, ‘Krigen’), der også tidligere var medforfatter på den Oscar-nominerede ‘Jagten’.

Selvom bombastisk underlægningsmusik truer med at kvæle trailerens følsomhed i anden halvdel, er det svært ikke at glæde sig til ‘Kollektivet’, der har premiere 14. januar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af