Årets bedste: Roland Møllers favoritter – med Kendrick Lamar, nøgenløb og den vildeste vokal

Årets bedste: Roland Møllers favoritter – med Kendrick Lamar, nøgenløb og den vildeste vokal

Hver dag frem mod juleaften fortæller en af årets mest markante personer om sine favoritter fra året, der gik.

I dag er turen kommet til skuespilleren Roland Møller, der brød igennem i fængselsdramaet ‘R’ og vandt en Bodil for sin rolle som hårdhudet gangster i Michael Noers ‘Nordvest’. I Martin Zandvliets biografaktuelle krigsdrama, ‘Under sandet‘ har han sin første hovedrolle – til store roser hele raden rundt.

Hvad er den bedste film fra i år, du har set?
’Under sandet’

»Jeg har virkelig ikke set mange film i år, så jeg er lidt bagefter på den konto. Derfor har jeg valgt vores egen, ’Under sandet’, selvom det nok er lige lovlig meget ananas i egen juice. Men altså, ’Mad Max’ var da meget god, og ’Spectre’ var også meget god. Men jeg har bare ikke set nok film i år«.

Læs om flere af Roland Møllers favoritter fra 2015 på de følgende sider.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
’The Sopranos’

»Der er ikke rigtig nogen serier, der har kunnet leve op til ’The Sopranos, og jeg har ellers været igennem en hel del – ’Vikings’, ’Black Sails’, ’The Wire’… Og altså, ’The Wire’ er også god, men ’The Sopranos’ er bare federe. Man kommer virkelig ind under huden på de her gangstere og alle deres hverdagsproblemer, og på grund af mit eget kendskab til et lignende miljø kan jeg skrive under på, at den virkelig rammer, hvor fucked up verden egentlig er«.

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2015?
Kendrick Lamar, To Pimp a Butterfly

»Jeg er meget alsidig, når det kommer til musik. Lige for tiden hører jeg meget klassisk musik – især Wagner – og i år har jeg også lyttet rigtig meget til ‘The Weekend’s plade ‘The Beauty Behind the Madness’. Men jeg har jo mine rødder i hiphop, og Kendrick Lamar er det mest nyskabende, der er sket på den scene i mange år. Der er gået guns, drugs & bitches i moderne hiphop, hvilket er ærgerligt, men Kendrick Lamar er et forfriskende lækkert pust«.

Hvad er din favoritsang fra året?
Amber Run, I Found

»De andre numre på pladen er ikke specielt fede, men lige den sang har den vildeste vokalproduktion. Jeg har jo mit eget radioprogram, Nattevagten, så tit og ofte skal jeg finde noget musik, som ikke er alt for vildt og blodigt, men som folk kan sidde og lytte til efter mørkets frembrud. Så blev jeg anbefalet det nummer, og det slog bare benene væk under mig. Det er nok det nummer, jeg har spillet mest for mig selv i år«.

Hvad er det bedste Youtube-klip, du har set i 2015?
Tennis-streaker

»Jeg kan godt lide at fodre min lille, indre sadist, og jeg elsker de klip, hvor folk får skræmt livet af sig – for eksempel med ham dværgen, der ligger, som om han er blevet skåret midt over med en motorsav i en parkeringskælder. Eller ham, der har klædt sin hund ud i et edderkoppekostume! Men det klip, jeg har set allermest, og som har fået mig til at knække totalt sammen af grin, er med ham tennis-streakeren, der løber ind i en glasrude. Jeg elsker det«.

Hvilken film/tv-serie/album/koncert skuffede dig?
’Game of Thrones’ sæson 5

»Jeg synes, der er tyndet ud i de gode karakterer og de mindeværdige skuespillerpræstationer, især blandt the wildlings. Det virker, som om konceptet med at slå folk ihjel har steget manuskriptforfatterne til hovedet. Se bare Birgitte Hjort Sørensen, der virkelig gjorde det godt, men som fik, hvad, fem minutter? Men det kan jo forhåbentlig nå at ændre sig, når Pilou (Asbæk, red.) kommer med om bord«.

Læs også: Interview med Roland Møller»Folk render med alle mulige historier om, at jeg stadig er voldelig«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af