Leonardo DiCaprio takkede nej til hovedrolle i ‘Star Wars’

Leonardo DiCaprio takkede nej til hovedrolle i ‘Star Wars’
DiCaprio i 'The Wolf of Wall Street'

Hvor de fleste anmeldere denne måned næsten ikke har kunnet få armene ned af begejstring over ’The Force Awakens’ og ‘Star Wars’-universets nye fantastiske fire; Poe, Rey, Finn og Kylo, var modtagelsen af Episode I-III som bekendt anderledes lunken tilbage i perioden 1999-2005.

Særligt skuffede Hayden Christensens stive skuespilpræstation i nøglerollen som Anakin Skywalker i Episode II og III, der lugtede fælt af surt mulende teenager (et karaktertræk, Adam Drivers Kylo Ren til gengæld på alle måder mestrer fornemt i ’The Force Awakens’).

Men Christensen var da heller ikke George Lucas’ førstevalg til rollen, der oprindeligt blev tilbudt til ingen ringere end Leonardo DiCaprio, frisk fra ‘Titanic’s historiske succes.

I et interview med Shortlist.com afslører DiCaprio således, hvordan han takkede nej til ‘Star Wars’ efter et møde med Lucas.

»Jeg følte mig ikke klar til opgaven«, fortæller superstjernen, som også ganske fornuftigt afslog rollen som Robin i Joel Schumachers neonhelvede ’Batman Forever’, samt Sam Raimis ’Spider-Man’-trilogi (der i stedet gik til bedstevennen Tobey Maguire).

DiCaprio er kendt for at vælge sin filmprojekter med velovervejet omhu, men selvom skuespilleren indtil videre har skyet franchise-blockbusternes kommercielle maskineri, udelukker han dog ikke helt, at vi en dag får ham at se i et lignende univers (rygter har svirret om hans mulige involvering i kommende DC eller Marvel-filmatiseringer):

»Man skal aldrig sige aldrig. Disse film bliver bedre og bedre i forhold til komplekse karakterer. Jeg har endnu ikke takket ja, men jeg vil ikke udelukke noget«, siger DiCaprio.

Leonardo er aktuel i de danske biografer med ‘The Revenant’ fra den 21. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af