Susanne Bier: Derfor floppede ‘Serena’ med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper

Susanne Bier: Derfor floppede ‘Serena’ med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper

Det kan meget vel være en lettere rystet Susanne Bier, der er på vej med sin første tv-serie, ‘The Night Manager’. Hendes to seneste film, ‘Serena’ og ‘En chance til’, fik en hård medfart, i hvert fald i forhold til standarden for den danske instruktør med to Oscar-nomineringer og én sejr i bagagen.

Særligt det historiske epos ‘Serena’ er blevet lidt af et skrækeksempel. Filmen var markant forsinket, og resultatet blev en rodet affære. Hvordan kunne det gå så galt, når man havde Hollywoods hotteste makkerpar, Bradley Cooper og Jennifer Lawrence, i hovedrollerne?

I et interview med branchemediet Variety i anledning af, at Bier modtog en ærespris ved den netop overståede Gøteborg-festival, gav hun sit eget svar på spørgsmålet.

»Lykketræf er essentielt for alle former for filmskabelse, og jeg tror, at den film led i særlig grad efter optagelserne. Den led i hvert fald af mangel på lykketræf. Den led af at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg tror muligvis, at de forskellige forventninger til, hvad filmen skulle være, ikke var afstemt. På et eller andet tidspunkt skiftede den spor. Det gør jeg aldrig igen«, udtaler hun.

Derefter bliver hun spurgt, hvordan hun forklarer, at hendes danske produktioner klarer sig bedre end hendes udenlandske (hendes engelsksprogede debut, ‘Things We Lost in the Fire’, fik også en lunken modtagelse).

»Jeg tror ikke, det handler om sprog. Jeg tror, at med dansk finansiering har der altid været en klar forståelse af, hvilken film vi var i gang med at lave. Det, der skete med ‘Serena’, var, at der ikke var en klar forståelse af, hvilken slags film vi lavede«, siger Susanne Bier.

»Og jeg tror også, at den fejl, jeg aldrig kommer til at lave igen, er ikke at være mere end overbevist om, at hvem end, der finansierer filmen, er fuldstændigt enige i, hvilken film det skal være. Det er en af faldgruberne i film generelt, fordi der er nødt til at være en meget klar vision. Når den vision bliver blød, kan det bare ikke rigtigt blive en stærk film«.

Den danske instruktør fortæller dog, at hun ikke er afskrækket af at skulle lave en ny Hollywood-film i fremtiden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af