Cary Fukunaga: Netflix skyld i, at Oscar-akademiet ikke tog ‘Beasts of No Nation’ seriøst

Cary Fukunaga: Netflix skyld i, at Oscar-akademiet ikke tog ‘Beasts of No Nation’ seriøst

Da debatten om det mistænkeligt ensfarvede Oscar-nomineringsfelt kørte på sit højeste, var det ikke mindst ‘True Detective’-instruktør Cary Fukunagas ‘Beasts of No Nation’, der blev fremhævet som en slem forbigåelse. Hvorfor var Idris Elba ikke nomineret for sin præstation som diabolsk krigsherre?

Andre spekulerede i, at forbigåelsen skyldtes, at filmen blev distribueret af Netflix og kun fik en symbolsk biografdistribution ved siden af onlinepremieren. Måske var akademimedlemmerne så konservative, at de ikke havde lyst til at hædre en film, der blev lanceret uden om den normale fødekæde.

Nu fortæller Cary Fukunaga i Alec Baldwins podcast ‘Here’s the Thing’, at han selv køber ind på den teori.

»Der er flere ting, der gik imod os, hvilket var ikke at have et stort studie med deres nærmest sikre Oscar-stemmere«, siger han i podcasten.

»[Folk] troede, det var en tv-film. Jeg ved, at de fleste mennesker ville opdage den, da stemmeprocessen var slut, men stadig ville en gruppe aldrig se den, nogensinde. Jeg tror, vi tænkte, det var et long shot«, fortsætter han og tilføjer, at han gerne ville have et evalueringsmøde med Netflix om processen.

Netflix ruller i disse år med musklerne og køber prominente film for store summer til direkte distribution online. Men netop deres manglende awards-styrke betyder samtidig, at nogle filmskabere går andre veje, selvom Netflix har den største pengepung. Årets Sundance-vinder ‘The Birth of a Nation’ gik således til de Oscar-erfarne Fox Searchlight, selvom de var blevet markant overbudt af Netflix.

Cary Fukunagas ord gør næppe Netflix tjenester i kampen om at blive anset som en seriøs Oscar-spiller, selvom de lagde mange ressourcer i kampagnearbejdet for ‘Beasts of No Nation’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af