Robert De Niro forsvarer skandaleombrust Tribeca-dokumentar

Robert De Niro forsvarer skandaleombrust Tribeca-dokumentar

Allerede inden Tribeca Film Festival har vist sin første titel, er festivalen kommet under beskydning for at inkludere dokumentaren ’Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe’ i programmet.

Filmen, der er instrueret af den tidligere læge Andrew Wakefield, hævder, at vaccinationer af spædbørn kan føre til autisme – en holdning, der kraftigt afvises i den etablerede lægestand. Wakefield er således en kontroversiel skikkelse, hvis karriere fik en brat ende, da han blev anklaget for at fabrikere fakta i sine afhandlinger og fik frataget sit lægebevis.

Robert De Niro, der udover at være en af grundlæggerne af Tribeca-festivalen selv er far til et autistisk barn, forsvarer dog inklusionen af Wakefields dokumentar.

»I de 15 år siden Tribeca blev skabt, har jeg aldrig involveret mig i programmet eller bedt om, at en film blev screenet. Men det her har en personlig værdi for mig og min familie, og jeg ønsker at fremme en diskussion om emnet, hvilket ’Vaxxed’ vil gøre. Jeg støtter ikke personligt filmen, og jeg er ikke ’anti-vaccination’; jeg er blot med til at skabe grundlaget for en debat«, siger De Niro til Variety.

Penny Lane, der tidligere har afsløret fusk i medicinalbranchen i dokumentaren ’Nuts!’, er dog ikke enig i De Niros ræsonnement. I et åbent brev til Tribeca-festivalen argumenterer hun for, at ’Vaxxed’ bør fjernes fra programmet.

»Sandhed og etik er komplicerede emner i dokumentargenren, men den her beslutning burde være let. Anti-vaccinationsløgnen er blevet totalt affejet. Det her er ikke en neutral undersøgelse af ‘vaccinationer forårsager autisme’-myten; filmen er instrueret af personen, der startede løgnen«.

Hvis ikke De Niro og co. giver efter for den skarpe kritik, screenes ’Vaxxed’ den 24. april på Tribeca-festivalen. Se traileren til filmen herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af