Underwood, Fetterlein og Daredevil: Det skal du streame i marts

’House of Cards’ slår tonen an for en stærk måned på seriefronten, hvor både Frederik Fetterlein, Will Arnett og en blind superhelt byder sig til.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’House of Cards’ sæson 4

Netflix har ikke holdt sig tilbage med pirrende teasere og fake kampagnevideoer som optakt til fjerde sæson af ’House of Cards’, og den seneste trailer mindede mere om horror end politisk thriller. Så hvad kan vi forvente os af korthusets fjerde omgang, der også bliver hovedforfatter Beau Willimons sidste?

Tredje sæson efterlod os med fremgang i Frank Underwoods (Kevin Spacey) politiske hjørne, mens konen Claire (Robin Wright) gik stålfast ud af døren. Præsident minus kone er ikke favorabelt at sætte på reklamesøjlerne, når man skal føre præsidentkampagne, og Underwood må derfor oven i jagten på stemmer kæmpe med konen om deres fremtid.

Lars Mikkelsens Viktor Petrov figurerer også i den nye sæson, som traileren ovenfor afslører, og ligeledes tager svenske Joel Kinnaman (’The Killing’) også plads i den politiske arena.

Alle afsnit kan ses på Netflix fra 4. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Fetter’

Danskerne er tilsyneladende vilde med kendte, der spiller en mere eller mindre realistisk parodi på sig selv og inviterer alle deres venner med i postyret. Eller også er det de kendte, der er? ’Klovn’, ’Ditte & Louise’, ’Fucking Fornuftig’ og ’Lillemand’ er i hvert fald nylige eksempler, og nu melder en ny celeb sig ind i klubben.

Det nye streaming-site Mashed.net åbner de virtuelle porte 7. marts med serien ’Fetter’ om Frederik Fetterlein, der over elleve afsnit prøver at få styr på sit liv trods vilde fester og en temmelig naiv tilgang til livet. Uffe Holm er fast følgesvend, og gæstestjerner som Oliver Bjerrehus, Jonas Schmidt, Lina Rafn og Peter Aalbæk Jensen kigger forbi fra tid til anden.

De to første afsnit er gratis via Mashed.net, og herfra kan man købe 30 dages adgang til de resterende afsnit for 69 kr.

Alle afsnit får premiere på Mashed.net den 7. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Empire’ sæson 2

Med ghetto-bling, fresh haircuts og groteskt lækre biler er ’Empire’ en umanerligt underholdende guilty pleasure, og anden halvdel af den sorte soaps anden sæson snart klar til binging.

Hiphip-imperiets topboss Lucios Lyon (Terence Howard) afsluttede første sæson med at ruske tremmer uden at have fundet den værdige arvtager blandt sine tre sønner. I anden sæson prøver han at kontrollere situationen fra bag fængslets mure, men loyaliteten omkring ham viser sig at være knap så stor, som den burde.

Hovedforfattere Lee Daniels og Danny Strong har begge en forkærlighed for det sentimentale og storladne som i deres fællesprojekt ’The Butler’, og det skinner også igennem i den svært medrivende ’Empire’. De ti første afsnit af anden sæson ligger på Viaplay allerede nu, og sidst på måneden kommer så de otte sidste.

Kan ses på Viaplay fra 31. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Flaked’

Will Arnetts selvudnævnte passion project ’Flaked’ handler om Chip, der prøver at holde hovedet oven vande. Og det er egentlig det. Men med Arnetts humoristiske sans og tidligere stærke samarbejde med Netflix på ’BoJack Horseman’ og genoplivningen af ’Arrested Development’ tegner det sig godt.

Chip bor i Venice, Californien, hvor han cykler rundt og prøver at få tilværelsen til at svinge. Da hans ven Dennis (David Sullivan) bliver interesseret i servitricen London (Ruth Kearney), gør Chip desværre det samme og vælger at håndtere situationen med et spind af løgne og distraktioner, der blot undergraver hans ellers ærlige forsøg på at få styr på sit liv.

Arnetts sommervarme selvrealiseringsserie består af otte afsnit i første sæson.

Kan ses på Netflix fra 11. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’American Crime’

Mord, blod og den efterfølgende efterforskning er stadig sød musik i utallige tv-seeres ører. Og især true crime-genren har blomstret de seneste år med ’The Jinx’, ’Serial’ og senest ’Making a Murderer’, men også fiktionsverdenen træder krimiskabelonerne tynde.

’American Crime’ dykker ned i drabets konsekvenser for de pårørende med et ekstra, hyperrelevant twist: Sociale klasser, etnicitet og køn. Antologiseriens første sæson handler om drabet på en krigsveteran og hans kone, hvor en ung spansk mand anklages for mordet.

Forældrene til den afdøde, Barb (Felicity Huffman) og Russ (Timothy Hutton), er dog i vildrede over sønnens død og erfarer samtidig, at deres søn måske ikke kun er et offer.

Trailerens sidste sekunder er især hjerteskærende. Vi kan næsten ikke bære flere (måske) uskyldigt dømte i 2016 a la Steven Avery – heller ikke selvom det er fiktion.

Kan ses på Viaplay fra 15. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’A Girl in the River: Price of Forgiveness’

Det var ikke mange, der havde forudset, at dokumentaren ’A Girl in the River: Price of Forgiveness’ ville løbe med Oscaren for bedste dokumentarkortfilm. Og prisen gør i hvert fald, at vi her på redaktionen skal se Sharmeen Obaid-Chinoys dokumentar.

’A Girl in the River’ handler om æresdrab og følger en 19-årig pakistansk pige, der overlevede et æresdrabsforsøg, hvor hendes far skød og prøvede at drukne hende. Hun tvinges nu af det omgivne samfund til at tilgive drabsmændene, hvilket hun nægter indædt.

Obaid-Chinoy har allerede en gang før vundet en Oscar: I 2012 for dokumentaren ’Saving Face’, som handlede om pakistanske kvinder, der var blevet udsat for syreangreb.

Kan ses på HBO Nordic fra 8. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Daredevil’ sæson 2

Netflixs moralsk udfordrede superhelt er tilbage, oven i købet med en ny fjende, The Punisher (Joe Bernthal fra ’The Walking Dead’), og en ny makker i form af Elektra (Elodie Young fra ’Gods of Egypt’).

Den blinde Matt Murdock har på trods af sit manglende syn de fire andre sanser ikke bare intakte, men overudviklede. Som Daredevil begiver han sig rundt i New Yorks Hell’s Kitchen og giver skurkene røvfuld om natten, mens han om dagen arbejder som advokat.

’Daredevil’ var Netflix’ succesfulde startskud på et storstilet Marvel-samarbejde, hvorfra også ’Jessica Jones’ udsprang, og ’Luke Cage’ kommer til senere i 2016. Alle heltene samles på et tidspunkt i serien ’The Defenders’.

Kan ses på Netflix fra 18. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Our Brand Is Crisis’

Den amerikanske film ’Our Brand Is Crisis’ formåede ikke at hapse en biografpremiere herhjemme, men Sandra Bullocks første liveaction-film siden ’Gravity’ om politisk valgkamp i Sydamerika skal have chancen alligevel.

Bullock spiller en amerikansk spindoktor, der skal hjælpe en upopulær præsident i Bolivia med at blive genvalgt. Som om det ikke var svært nok, er hendes spindoktor-modstander ærkerivalen Pat Candy (Billy Bob Thornton). Filmen er instrueret af David Gordon Green, der både står bag komedier som ’Pineapple Express’ og dramaer som ’Joe’, og hans nye lader til at kombinere det alvorlige og humoristiske.

Sandra Bullock tog et stort symbolsk skridt, da hun i selskab med filmens producer og originale hovedrolleindehaver George Clooney fik gjort filmens hovedrolle til en kvinde. Det bliver spændende at se, om Bullocks stædighed bar frugt, eller om Clooney bare priser sig lykkelig for at være sluppet ud i tide.

Kan ses på Blockbuster fra 21. marts.

PAKT
‘Pakt’

9. ’Mamon’, ’Pakt’ og ’Umbre’

HBO satser de kommende år stort på lokale serier, og hele tre af dem arriverer den 31. marts på HBO Nordic.

’Mamon’ er en tjekkisk og ’Pakt’ en polsk genindspilning af den norske krimiserie ’Mammon’. Begge centrerer sig om en dybdeborende journalist på jagt efter de helt store afsløringer. I ’Mamon’ foregår det 90’ernes Tjekkiet, hvor journalist Petr erfarer, at hans bror er indblandet i en stor statslig skandale, mens Piotr i ’Pakt’ også finder sig selv indblandet i økonomisk bedrageri.

’Umbre’ er baseret på den australske serie ’Small Time Gangster’ og handler om rumænske Relu, der både er familiefar og gangsterkæledægge. Han prøver dog at komme ud af gangsterlivet, men hemmelighederne er svære at holde tæt til kroppen, og det viser sig at være lettere sagt end gjort.

Kan ses på HBO Nordic fra 31. marts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Heaven Knows What’

’Heaven Knows What’ er en fiktionsfilm så tæt på virkeligheden, at det nærmest gør ondt.

Filmens instruktører Ben og Joshua Safdie mødte den unge heroinmisbruger Arielle Holmes en dag i toget i New York, og hun fortalte om sit liv på gaden og et kærlighedsdrama med en ung hjemløs, hun blev forelsket i. Den historie ville brødrene lave til en film – og de hyrede Arielle til at spille sig selv i sin egen virkelige historie.

Arielle spiller Harley, der forelsker sig i Ilya (Caleb Landry Jones), hvilket bliver til et turbulent forhold med stoffer, selvmordsforsøg og jalousi. Det ligner ’Christian F’ på steroider – og ser dybt fascinerende ud.

Kan ses på amerikansk Netflix fra 1. marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af