Dansk-australske ‘Greenfield’ nomineret til webseriernes Oscar – skal dyste mod sværvægtere

Dansk-australske ‘Greenfield’ nomineret til webseriernes Oscar – skal dyste mod sværvægtere

En håndfuld unge danske talenter har satset hele butikken og lavet en webserie i Australien, som sidste år fik premiere på nettet og begejstrede de australske anmeldere. Det fem episoder lange drama ‘Greenfield’ er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, australske Screenwest og god gammeldags crowdfunding, og nu er serien nomineret til den fornemmeste webseriepris, der findes.

‘Greenfield’ handler om James, der vender tilbage til sin hjemby efter ti års udrejse. Han håber, han kan finde sammen med sin ekskæreste Kelly, men erfarer fra hendes bror, at der er løbet meget vand gennem åen siden hans afrejse, og at en gruopvækkende hemmelighed ændrer alt.

‘Greenfield’ er instrueret af Julius Telmer, co-instrueret af Jevgeni Jevsikov, produceret af danske Mikkel Skov og filmet af Mathias Døcker. Den er nomineret for bedste drama i lang- og serieformat ved The Webby Awards i New York, og her mænger filmen sig med dyrt producerede serier som NBC’s ‘Heroes Reborn’ og ‘Star Trek Continues’. Vinderne af The Webby Awards bliver offentliggjort 26. april, og prisshowet bliver afholdt i maj.

Alle fem afsnit af ‘Greenfield’ kan ses på Youtube.

Læs også: En fuckfinger fra webserieundergrunden – »tænk hvis nogen blev gift på grund af min serie, eller bare fik god sex«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af