Nicolas Winding Refn skal stå bag stor tv-serie, ‘Les Italiens’

Nicolas Winding Refn skal stå bag stor tv-serie, ‘Les Italiens’

Mens vi venter på ‘The Neon Demon’, som får verdenspremiere på Cannes-festivalen i maj og dansk premiere 9. juni, har Nicolas Winding Refn allerede sit næste projekt i støbeskeen.

Ifølge Variety kaster den danske instruktør bag film som ‘Pusher’-trilogien, ‘Bronson’ og ‘Drive’ sig over en ambitiøs italiensk tv-serie om en specialenhed af franske/italienske politifolk i Paris, ‘Les Italiens’.

Refn skal instruere første afsnit med optagelser til efteråret og derefter fortsætte som showrunner på serien, som udspiller sig over 10 afsnit, og som Netflix ifølge Variety har vist interesse for.

Fortællingen er baseret på den italienske forfatter Eric Pandianis bøger om en hårdfør politiinspektør, der leder afdelingen, som opklarer mordsager med tråde til blandt andet den politiske verden. Historien beskrives som en fransk noir, og når man ved, at Nicolas Winding Refn er stor fan af den franske noir-mester Jean-Pierre Melville, lyder det som et spændende match.

Nicolas Winding Refn er en ivrig tv-serie-seer og har før flirtet med den lille skærm. I 2003 var han idémand og producer på DR-serien ‘De udvalgte’, og i 2004 lavede han et afsnit i spillefilmlængde til ‘Miss Marple’ med titlen ‘Nemesis’ for at tjene penge oven på fiaskoen med sin første engelsksprogede film ‘Fear X’. Man tænker umiddelbart, at kriminaltematikken er mere til højrebenet for ham denne gang end med den aldrende engelske detektiv.

I flere år har han desuden været tilknyttet et reboot af tv-serien ‘Barbarella’, der dog ser ud til at være skrinlagt. Hvad Refns næste filmprojekt efter ‘The Neon Demon’ bliver, vides endnu ikke, men han har tidligere flirtet med en historie sat i Tokyo.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af