‘Fear the Walking Dead’ sæson 2: Zombie-spinoff er ved at finde sig selv

‘Fear the Walking Dead’ sæson 2: Zombie-spinoff er ved at finde sig selv

Det tog sin tid, men AMC’s ‘The Walking Dead’-spinoff bevæger sig i sin anden sæson væk fra den himmelråbende mangel på opfindsomhed, som prægede den kedsommelige sæson 1. Der er nu længere mellem de replikker, der fremkalder akut hovedrysten, og manuskriptforfatterne har stik mod al forventning skruet et hæderligt plotforløb sammen i den nye sæson.

’Fear the Walking Dead’ er tænkt som en prequel til ‘The Walking Dead’ og skildrer zombievirussens udbrud i den helt tidlige fase. Karaktererne føltes dog i første sæson – med en enkelt undtagelse i form af Nick (Frank Dillane) – vældigt uinteressante. Og det var meget svært at få øje på seriens eksistensberettigelse som andet end et cash grab fra AMC, der naturligvis prøvede at kapitalisere yderligere på ‘The Walking Dead’s succes.

Hvor første sæson foregik i Los Angeles, foregår handlingen i sæson 2 til søs, hvilket er et friskt pust, som faktisk fungerer overraskende fint. Jeg erindrer i hvert fald ikke tidligere at have set en zombiefilm, der foregik på en båd.

Nu hvor den apokalyptiske stemning har lagt sig tungere over karaktererne, virker det til, at vi i højere grad skånes for småstridigheder om bagateller familiemedlemmerne imellem.

Den uforudsigelige og underholdende Nick er stadig seriens mest vellykkede karakter, dygtigt spillet af Frank Dillane. Men også Nicks nye ven, den sofistikerede og velklædte rigmand Victor Strand, tilføjer serien mystik og suspense. Strand reddede ganske vist Nick i sæson 1 og hjalp vores hovedpersoner med at undslippe til søs. Men der er stadig meget, bådens autoritære kaptajn lader til at holde hemmeligt.

Netop mystikken præger starten af sæson 2. Isolationen på Strands luksusbåd tilføjer en god del hypnotisk stemning. Man sidder hele tiden med følelsen af, at ondskaben ligger og ulmer under overfladen, især når båden lægger til grund på en ø, hvor en familiefar viser er knap så flink, som han ser ud.

At vi i den nye sæson også oplever hovedpersonerne stifte bekendtskab med walkers i rigt mål, løfter desuden spændingen.

AMC’s spinoff når stadig ikke originalen til sokkeholderne, men serien tegner omsider til at finde sin egen identitet.


Kort sagt:
Efter en fortærsket og langtrukken sæson 1 virkede ‘Fear the Walking Dead’ som en helt og aldeles unødvendig tilføjelse til ‘The Walking Dead’-universet. Stik imod forventning løfter serien dog niveauet betragteligt i den nye sæson, både hvad angår karaktererne, plottet og stemningen.

Anmeldelsen er baseret på de fire første afsnit.

Tv-serie. Hovedforfattere: Robert Kirkman og Dave Erickson. Medvirkende: Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Elizabeth Rodriguez, Mercedes Mason, Lorenzo James Henrie, Rubén Blades, Colman Domingo, Michelle Ang.. Spilletid: 15 episoder á 50 minutter.. Premiere: Kan ses på HBO Nordic
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af