Her er hovedrollerne i DR’s næste store søndagsserie

Her er hovedrollerne i DR’s næste store søndagsserie
Foto: Agnete Schlichtkrull

Der er nye sæsoner på vej af ‘Arvingerne’ og ‘Bedrag’, men til efteråret næste år lancerer DR en helt ny serie på det eftertragtede tidspunkt søndag klokken 20.

Serien hedder ‘Herrens veje’ og er skrevet af Adam Price, der tidligere har haft succes som hovedforfatter på DR med ‘Borgen’. Nu er politik skiftet ud med tro, for som titlen antyder, er det danskernes forhold til religion og tro, der er på spil i hans nye serie. Vi følger en præstefamilie i en fortælling, der ifølge en pressemeddelelse er inspireret af Bibel-myten om Kain og Abel, og nu er de fire hovedrolleindehavere netop offentliggjort.

Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen spiller forældrene i familien, mens Simon Sears og Morten Hee Andersen spiller de voksne sønner. De to førstnævnte er erfarne i DR-søndagsserie-regi: Mikkelsen har været med i både ‘Krøniken’, ‘Nikolaj og Julie’, ‘Forbrydelsen’, ‘Borgen’, ‘Mord uden grænser’ og ‘1864’, mens Jørgensen har haft store roller i ‘Taxa’, ‘Forbrydelsen’ og ‘Lykke’. Unge Sears spillede Claudias flirt Tobias i ‘Bedrag’, mens Hee Andersen har sin første større rolle overhovedet med ‘Herrens veje’.

Man må formode, at Kain og Abel-tematikken skal findes i forholdet mellem de to brødre. Som bekendt slog Kain ifølge myten sin bror Abel ihjel i misundelse, hvorefter Gud fredede Kain, og det skal blive spændende at se, hvor tæt op af denne historie ‘Herrens veje’ lægger sig.

I pressemeddelelsen udtaler Adam Price om projektet:

»På trods af at danskerne måske ikke betragter sig som et voldsomt troende folkefærd, så er vi omgivet af troen i vores hverdag. Og troen fylder i den offentlige debat, både når ateisterne opfordrer folk til at forlade folkekirken, og når vi diskuterer integration, flygtningekrise, terror eller den amerikanske valgkamp. Men også når vi søger ind i os selv og dyrker mindfulness, hipster-buddhisme eller den velkendte blanding af overtro og spiritualitet og bliver enige om ‘at der er mere mellem himmel og jord’«.

Optagelserne til serien er netop gået i gang. Konceptuerende instruktør er Kaspar Munk, mens Karina Dam og Poul Berg er episodeforfattere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af