’Central Intelligence’: The Rock og Kevin Hart slår gnister i samlebåndskomedie

’Central Intelligence’: The Rock og Kevin Hart slår gnister i samlebåndskomedie

»Jason Bourne i cowboy shorts«, kalder Kevin Hart sin et hoved højere partner-in-crime, bodybuilder-brødet Dwayne ’The Rock’ Johnson, efter at han iført denim bermudashorts og en meget tætsiddende, nuttet enhjørning-t-shirt har tæsket tre rockertyper på den lokale bar.

Lyder det sjovt? Så skal du endelig læse videre.

For selvom ’Central Intelligence’ er et sagesløst metervareprodukt, så er det også begyndelsen på et produktivt og underholdende samarbejde mellem to af Hollywoods største arbejdsheste, som vi kommer til at se mere til i fremtiden – forhåbentligt med mere pondus end denne gang.

Duoen Hart og Johnson er som skabt for hinanden, ikke kun fordi de rent fysisk giver hinanden perfekt modspil som et moderne svar på Gøg og Gokke, men fordi de simpelthen har kemi. Deres dynamik og begejstring skinner ud af hver en scene, så man næsten glemmer, at den skingre Hart måske godt kunne bruge et par ekstra skuespillektioner, og at vi faktisk har set det hele hundrede gange før.

’Central Intelligence’ tager udgangspunkt i det banale møde mellem to gamle bekendte fra skoletiden. Skolens populære og sejeste fyr Calvin (Hart), der er endt som ubetydelig revisor, og mobbeofferet, den tykke Bob (Johnson), som i afmagt er blevet den hårdtpumpede CIA-agent Bob Stone (Stone er jo nok en åbenlys meta-næse til The Rock. Jep, humoren er på dét niveau).

Den noget mentalforstyrrede Bob er på jagt efter skurken The Black Badger, der vil købe hemmelige oplysninger, som kan bringe landets sikkerhed i fare. Men hvem kan man stole på? Inden længe er både CIA og skurkene på nakken af de to venner…

De to skuespillere tager flittigt pis på dem selv. The Rock udskifter med stor succes sit vanlige stone face med funny bones, når han teer sig som en barnlig kæmpe, der tilbeder 80’er-highschool-romcom’en ’Sixteen Candles’ og kan vinde en knivduel med en banan. Mens Kevin Hart som hylende og speed-snakkende straight man ifølge Bob minder om »a black Will Smith«.

De hjælpes på vej af flere vellykkede kendis-cameos, fra en modbydelig Jason Bateman over ’Silicon Valley’s Kumail Nanjiani med en slange ved navn ’Snake Gyllenhaal’ til Aaron Paul, der (selvfølgelig) leverer sin signatur ’Breaking Bad’-catchphrase, bitch.

Det er svært at finde hoved og hale i filmens budskab om mobning, der mod slutningen modsiger sig selv på det groveste. Instruktør Rawson Marshall Thurber, der tidligere har stået bag de vellykkede komedier ’Dodgeball’ og ’Familien Miller… langt over grænsen’, beviser igen, at han kan levere fortrinlig underholdning, men åbenbart har han lagt sine selvkritiske briller i skuffen. For med et bare en smule mere originalt manuskript kunne han måske have fået en ganske god film ud af ’Central Intelligence’.


 

Kort sagt:
Spilleglæde overstråler originalitet. Dwayne ’The Rock’ Johnson og Kevin Harts sprængfyldte kemi og masser af sjove gæsteoptrædener redder ’Dogdeball’-instruktør Rawson Marshall Thurbers skabelonagtige buddy-cop-film ’Central Intelligence’.

Læs også: 10 af historiens værste taglines i anledning af ‘Central Intelligence’

Spillefilm. Instruktion: Rawson Marshall Thurber. Medvirkende: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Aaron Paul, Jason Bateman, Kumail Nanjiani, Melissa McCarthy . Spilletid: 107 min.. Premiere: Den 30. juni
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af