Spielberg, Bourne og Alexander Skarsgårds sixpack: Det skal du se i biografen i juli

Sommermåneden plejer at være sløv og proppet med tarvelige blockbusters, men i år bliver der masser at se til i biografens mørke, hvor store instruktører, skæve perler og danske skurke byder sig til.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ‘Everybody Wants Some!!’

Der er få filmskabere, der beskriver ungdommen og nuets på én gang fantastiske og smertelige forgængelighed lige så fremragende som Richard Linklater. Han gjorde det senest med 12 års-filmen ’Boyhood’, og med sin nye, ’Everybody Want Some!!’, laver han en åndelig efterfølger til hans highschool-klassiker ’Dazed and Confused’, der udspiller sig i 70’erne.

I ’Everybody Wants Some!!’ er vi rykket på college i 80’erne, hvor vi følger en gruppe baseballspillere, der før skole- og sæsonstart svæver rundt i en rus af fester, konkurrencer og forgæves scoreforsøg.

Linklaters attende spillefilm er spækket med humor og fantastisk sommerstemning, kort sagt en af den slags film, du ville ønske, du kunne blive i for evigt, og du behøver ikke engang vente til den 28. juli for at være med, for Soundvenue afholder forpremiere allerede 5. juli i Empire Bio.

Premiere 28. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ‘Wiener-Dog’

Todd Solondz’ film er spækket til randen med både sort humor og tabuoverskridende følelser, når mærkværdige menneskeskæbner udfolder sig i et skævt amerikansk samfund. Det har afstedkommet innovative film som flettemesterværket ’Happiness’ og coming-of-age filmen ’Welcome to the Dollhouse’, men ’Wiener-Dog’ er Solondz første spillefilm i fem år, og efter premieren på Sundance var der ingen tvivl blandt anmelderne om, at historien om en glædesspredende gravhund er en af hans allerbedste.

Wiener-Dog, som hunden selvfølgelig hedder, er samlingspunktet for en historie om en hel række mennesker (spillet af Greta Gerwig, Danny DeVito, Zosia Mamet, Ellen Burstyn og Julie Delpy), der alle har det til fælles, at de støder på den lille hund, der for en stund liver dem op.

For Solondz-fans vil Greta Gerwigs karakter Dawn Wiener være et kært gensyn, da hun var hovedkarakteren i førnævnte ’Welcome to the Dollhouse’, men samtidig også blev begravet i filmen ’Palindromes’. Meget mærkeligt, Solondz.

Premiere 21. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ‘Jason Bourne’

’Bourne’-filmene har revolutioneret actiongenren, siden’The Bourne Identity’ kom frem i 2002, så når det kommer til marketingsstrategier, er der ingen grund til at køre det store skyts frem: En ny Bourne-film med Matt Damon i titelrollen og Paul Greengrass som instruktør skal selvfølgelig bare ses.

»Jason Bourne, now remembering who he truly is, tries to uncover hidden truths about his past«,
er den sparsomme information, IMDb har om plottet i ’Jason Bourne’. Vi ved dog, at den femte Bourne-film (vi har egentlig ikke lyst til at tælle Jeremy Renners ’The Bourne Legacy’ med, men er vel nødt til det) har en snert af WikiLeaks- og Edward Snowden-lignende skandaler, når den dykker ned i Bournes fortid, hans forhold til regeringen og CIA.

Gamle kendinge fra Bourne-trilogien som Scott Shepherd, Julia Stiles og Joan Allen er med i den nye film og bliver bakket op af nye ansigter som Vincent Cassel, Riz Ahmed, Tommy Lee Jones og svenske Alicia Vikander.

Premiere 28. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ‘The Legend of Tarzan’

Du må indstille dig på at lægge alle minderne om Disneys ’Tarzan’ bag dig, når du går i biografen for at se den nye film om den legendariske junglemand. Der er sparet på de blødsødne kulturforskelle og abeunger, der spiller musik i lejren til fordel for en mere udtalt ondsindet kolonialisering og fuldvoksne aber, der slås til døden.

David Yates, der har instrueret hele fire ’Harry Potter’-film og til november er aktuel med ’Fantastic Beasts and Where to Find Them’, har givet sig i kast med en fortælling om Tarzan (Alexander Skarsgård), som foregår, efter Tarzan mødte Jane (Margot Robbie), fik noget tøj på og flyttede til London.

På dronningens opfordring rejser Tarzan tilbage til Congo på parlamentets vegne, men støder ind i den belgiske Captain Leon Rom (Christoph Waltz) – hvis højre hånd spilles af danske Casper Crump – og hans onde planer.

Premiere 14. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘Virgin Mountain’

Han vejer alt for meget, er rund som en bolle og har aldrig været så meget som i nærheden af en pige – deraf øgenavnet Virgin Mountain. Det lyder nedladende, men den herboende islandske instruktør Dagur Káris film af samme navn er et kærligt og rørende portræt af en helt almindelig mand, der bare gerne vil finde kærligheden og lykken.

43-årige Fusi har svært ved at komme videre fra mors sofa og sine højt elskede Coco Pops. Men da han bliver tvunget til at gå til linedance, åbner verden sig lige så stille og roligt for ham, og det samme gør den humørsyge, men livlige kvinde Sjöfn.

’Virgin Mountain’ kommer fra det kolde Island, men den varme sommerstemning må ikke afholde dig fra at se denne nordiske romcom, som vandt både publikumsprisen på CPH:PIX og den prestigefyldte skandinaviske Nordisk Råds Filmpris.

Premiere 7. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ‘Miles Ahead’

Tidligere på måneden var der premiere på ’I Saw The Light’, hvor Tom Hiddleston spiller country-legenden Hank Williams. Senere på året får vi forhåbentlig Ethan Hawke at se som jazz-trompetisten Chet Baker i ’Born to Be Blue’. Og lige nu har vi med endnu en musikerlegende at gøre, når Don Cheadle går all in som Miles Davis.

Cheadle instruerer også selv filmen om jazz-musikeren, der primært udspiller sig i en tidsperiode, hvor Davis var væk fra rampelyset. I 70’erne prøver han at frigøre sig fra sit pladeselskabs jerngreb, og samtidig opsøges han af Rolling Stones-skribenten Dave Brill (Ewan McGregor), altimens han ser tilbage på sit turbulente liv.

’Miles Ahead’ er ikke en typisk biopic og Cheadles Davis næppe den mest sympatiske karakter i kartoteket, men anmelderne har taget godt imod den uregerlige Cheadle og filmens komposition, der minder om et humørsygt og fragmenteret jazznummer.

Premiere 28. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ‘Star Trek Beyond’

Der har lagt sig en tung skygge over premieren på ’Star Trek Beyond’ ,efter filmens Chekov, Anton Yelchin, døde pludseligt den 19. juni. Yelchin var et spirende talent, der for mange blev kendt, efter han trådte ind i ’Star Trek’-universet. Den kommende ’Star Trek: Beyond’ bliver en af hans sidste præstationer på det store lærred.

’Star Trek: Beyond’ er den tredje film i reboot-serien af ’Star Trek’-franchisen, og den foregår i en alternativ virkelighed, hvor karaktererne er en kende yngre, end vi husker dem. Det er den første af disse nye film, J.J. Abrams ikke instruerer, men ’Fast & Furios’-instruktøren Justin Lin er trådt til i stedet.

USS Enterprise bliver i ’Star Trek: Beyond’ tvunget til at forlade deres rumskib, og de strander på en ukendt planet. Her møder de en ny fjende, Krall (spillet af Idris Elba), der hader dem og alt, hvad føderationen står for. Chris Pine, Karl Urban, Simon Pegg, Zoe Saldana, Zachary Quinto og John Cho vender alle tilbage for at bekæmpe universets ondeste kræfter.

Premiere 21. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ‘Lights Out’

James Wan, instruktøren bag ’The Conjuring’ og dens aktuelle efterfølger, har produceret filmen ’Lights Out’, der absolut ikke kan anbefales, hvis man er mørkeræd. For når lyset er slukket, toner der sig en mørk skikkelse frem, du sent vil glemme.

Det bliver spændende at se, hvad der kommer fra den spillefilmdebuterende, svenske instruktør David F. Sandberg, hvis egen kortfilm udgør forlægget til ’Lights Out’. I filmen prøver Rebecca og hendes lillebror Martin at skræmme den frygtindgydende skikkelse væk, men det viser sig, ikke overraskende, at være nemmere sagt end gjort.

Og traileren lover masser af jump-scares.

Premiere 21. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ‘Den store venlige kæmpe’

Man kan umuligt læse om eller se traileren til ’Den store venlige kæmpe’, uden en lille stemme piber »E.T. phone home«, eller man for sig ser en cykel flyve forbi månen.

Det er nemlig Steven Spielberg, der instruerer filmen baseret på Roald Dahls bog om en stor, godmodig kæmpe. The Big Friendly Giant, der spilles af ’Bridge of Spies’-Oscar-vinderen Mark Rylance, bor i Giant Country sammen med en masse kæmper, der er større, dummere og tværere, end han selv er. De bliver fortørnede – og sultne – da han tager 10-årige Sofie med ind i deres verden og viser hende Dream Country, hvor han samler drømme til børn.

Manuskriptet til ’The BFG’ er leveret af den nu desværre afdøde ’E.T.’-forfatter Melissa Mathison.

Premiere 21. juli.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ‘Den sidste konge’

Har du abstinenser efter ’Game of Thrones’? I biografens mørke vil du måske finde en helende kur, når ’Den sidste konge’ spejder mod 1200-tallets Norge, og man tilmed kan opleve Kristoffer Hivju (Tormund Giantsbane) i hovedrollen.

Men du får også et ordentligt skud dansk blod i Nils Gaups kommende film om Norge i borgerkrig. Her kæmper Birkebeinerne mod de både dansk- og pavestøttede Baglerne. Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark og den norskfødte, men dansktalende Jakob Oftebro spiller med i filmen, hvor en uægte Birkebeiner-arving skal reddes, inden Baglerne får ram på ham for at overtage Norge endeligt.

’Den sidste konge’ vækker klare minder om ’Game of Thrones’ og ’Vikings’ – men altså bare med ski på.

Premiere 14. juli.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af