Central karakter springer ud som homoseksuel i ’Star Trek Beyond’

Central karakter springer ud som homoseksuel i ’Star Trek Beyond’

’Star Trek’ har en historie for at vægte diversitet, ikke mindst i form af romantiske forhold på tværs af racer, men endnu har serien til gode at bryde heteroseksuelle normer. Det bliver der lavet om på i den kommende ’Star Trek Beyond’.

I et interview med The Herald Sun afslører John Cho, at hans karakter, Sulu, springer ud som homoseksuel i filmen – selv om det ifølge Cho afsløres subtilt.

»Jeg kan godt lide tilgangen til det, fordi der ikke gøres en stor ting ud af det«, siger han. »Det er i den retning, jeg håber, vi bevæger os – mod ikke at politisere seksuelle orienteringer«.

Markeringen af Sulus seksualitet er en hyldest fra manusforfatter Simon Pegg og instruktør Justin Lin til den tidligere Sulu, George Takei, der selv er LGBT-aktivitist. Den nu 79-årige skuespiller er dog ikke overmåde begejstret for beslutningen.

»Jeg er glad for, at der er en homoseksuel karakter«, siger han til The Hollywood Reporter. »Uheldigvis er det en forvrængning af Gene Roddenberrys (’Star Trek’-skaberens, red.) vision for karakteren. Jeg synes, det er virkelig uheldigt … De skulle have skabt en ny karakter«.

’Star Trek Beyond’ rammer de danske biografer den 21. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af