Quentin Tarantino afslører sin yndlingskarakter – og åbner døren for comeback efter tiende film

Quentin Tarantino afslører sin yndlingskarakter – og åbner døren for comeback efter tiende film

Quentin Tarantino har flere gange slået fast, at han kun har to film tilbage i posen efter ‘The Hateful Eight’, så det virker naturligt at gøre status over en glorværdig karriere i filmbranchen.

Under åbningen af Jerusalem Film Festival udpegede instruktøren selv sin yndlingskarakter fra sin hidtidige filmografi – og valget faldt ikke overraskende på Christoph Waltz’ notoriske jødeforfølger Hans Landa fra ’Inglourious Basterds’.

»Landa er den bedste karakter, jeg har skrevet og måske nogensinde vil skrive«, sagde Tarantino. »Jeg vidste ikke, at Christoph Waltz var et sprogligt geni, da jeg skrev karakteren. Han er nok den eneste nazist i historien, der taler jiddisch fejlfrit«.

I forhold til det annoncerede karrierestop efter film nr. 10 (‘The Hateful Eight’ er den ottende, hvis man lægger ‘Kill Bill’-filmene sammen) er det spørgsmålet, om den speedsnakkende auteur, en mand med et væld af historier at fortælle, virkelig er i stand til at lægge kameraet på hylden for bestandig. På filmfestivalen i Jerusalem var Tarantino da også mindre kategorisk end tidligere.

»Min plan er at stoppe efter 10 film, men som 75-årig kan det være, at jeg beslutter, at jeg har en ny historie at fortælle«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af