’Skyfall’-anekdote: Daniel Craigs handsker kunne have kostet millioner

’Skyfall’-anekdote: Daniel Craigs handsker kunne have kostet millioner

Selv den mindste tanketorsk kan udløse milliondyre regninger på et blockbuster-set. Det erfarede Daniel Craig, da han insisterede på at bære handsker under en af ’Skyfall’s stort anlagte actionsekvenser.

I videoerne nedenfor fortæller filmkritikeren Charlie Lyne historien om Bond og handskerne, som han har opsnappet fra et unavngivet crew-medlem. Kilden beretter, at Craig og instruktør Sam Mendes var forfærdeligt til mode under optagelserne, tynget af det enorme forventningspres, og derfor gradvist mistede fokus på de små detaljer.

En dag fortalte Craig sin instruktør, at han havde købt et par handsker, som han synes, Bond skulle bære, og Mendes trak blot på skuldrene og gav grønt lys. Det skulle han fortryde bittert.

Tre måneder senere, da de redigerede scenen, et kæmpe set-piece, hvor Bond falder ned i en grøft med en skurk og flere griske komodovaraner, gik det op for Mendes, at hele scenens præmis faldt til jorden med et brag, alene på grund af handskerne.

I grøften stjæler skurken således Bonds pistol, men affyrer forgæves, fordi den forlanger 007’s fingeraftryk. Men hvordan skulle agenten så selv bruge pistolen, når han handsker på?

Panikken bredte sig i klipperummet, og producenterne regnede febrilsk på, hvad det ville koste at skyde scenen om. Flere millioner dollars, kom de frem til – og kassen var tom.

Der var derfor kun én løsning: At genskabe Craigs hænder digitalt!

Det skal understreges, at det er et rygte, Pyne videreformidler, men i videoerne herunder er det tydeligt, at Craigs hænder ser mystiske ud. Dermed bliver det en fortælling om såvel filmsettets skrøbelighed som illusionens kraft.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af