On demand: De bedste dårligste film du kan streame lige nu

On demand: De bedste dårligste film du kan streame lige nu

Nogle film er bare så dårlige, at de faktisk er gode – og det kan være en stor fornøjelse at finde film, der er dårlige på den helt rigtige måde. Men det kan også være svært, for filmen skal have kiksede og kitshede elementer, dårligt skuespil og gerne grinagtige replikker – men den må heller ikke være så talentløs, at man ikke kan følge med i handlingen. Den premiereaktuelle haj-film ’The Shallows’ mestrer næsten denne ufrivillige og meget svære balance, men vi har været i arkiver for finde de bedste af de dårligste film, du kan streame lige nu fra sofaen, hvis du ikke orker en tur i biffen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Deep Blue Sea’ (1999)

Naturen er fyldt med farer – og ikke mindst farlige dyr. Det har alverdens filmskabere flittigt udnyttet til gys og spænding i alt fra Alfred Hitchcocks fuglemareridt ’The Birds’ til Steven Spielbergs strand-paranoia ’Jaws’ – og det er i netop i sidstnævnte haj-kategori, at vi finder ’Deep Blue Sea’, der har stjerner som Samuel L. Jackson og Stellan Skarsgård med ombord.

’Deep Blue Sea’ er så dum, at den ikke er til at stå for. I et forsøg på at finde en kur mod Alzheimers har en gruppe forskere eksperimenteret og genmanipuleret med haj-hjerner(!). Men som alle ved, så skal man ikke f*cke med naturen, for så svarer den hårdt igen.

Det fjollede udgangspunkt taget i betragtning forsøger ’Deep Blue Sea’ at være dybt højtidelig, og i et sammensurium af overstadig action (instruktør Renny Harlin har tidlige lavet ’Die Hard II’) og åndssvag dialog bliver det hele uimodståeligt og ufrivilligt sjovt.

Thomas Jane giver den som alt for alvorlig macho-haj-hvisker, mens 1980’er rapperen LL Cool J snakker med en papegøje, prædiker og fortolker Einstein og futter en haj af. Ja, ’Deep Blue Sea’ er en heftig cocktail – med meget få procenter.

Kan ses på Blockbuster og Plejmo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Reptilicus’ (1961)

En nedfrossen halestump fra en fortidsøgle ender på Danmarks Akvarium, og da den ved et uheld tør op, regenerer den sig til en fuldvoksen kæmpeøgle. Inden længe er Reptilicus løs til stor skræk og rædsel.

’Reptilicus’ var den første danske monsterfilm – og hvilken én. Fyldt med kitschede effekter og en papmacheøgle, der nedskydes af en bazooka på Rådhuspladsen. Kan man forlange mere?

Den danske film fra 1961 har med rette opnået kultstatus. Indspillet i både en dansk og amerikansk version og med tårnhøje forventninger, blev ’Reptilicus’ en kunstnerisk fiasko og et af den danske filmhistories største makværker.

Men den er fyldt med uimodståelige øjeblikke (ikke mindst Dirch Passer med en underholdende ’Reptilicus’-sang), en uhørt replikbehandling og frygtelig skuespil rammer ’Reptilicus’ dig lige i hjertekuglen: So bad, it’s good.

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Cobra – lovens stærke arm’ (1986)

1980’erne er actionfilmens guldalder, og et årti hvor der blev set igennem fingre med ringe skuespil til fordel for store muskler og store skydere. Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean Claude Van Damme, Steven Segal og Sylvester Stallone udelte tæv og blev udødeliggjort.

I bunken af so bad it’s good-action-klassikere finder man den tit oversete perle ’Cobra’, der lever op til alle årtiets forskrifter. Sylvester Stallone tog en pause fra ’Rambo’-filmene og skrev selv manuskriptet til filmen – og han er i topform!

Stallone er Cobra – lovens stærke arm. Iført Ray-Ban solbriller, en tændstik i mundvigen og et arsenal af våben, heriblandt en pistol med en kobraslange på skaftet, straffer han samfundets udskud. Den helt rigtige form for badass cop; typen, der spiser pizza med saks og leverer rå one-liners som »This is where the law stops and I start, sssssucka!«, inden han blæser knoppen af the bad guys.

Da en bande terroriserer byen, kommer Cobra på noget af en opgave, da han skal beskytte vidnet, den flotte fotomodel Ingrid (Brigitte Nielsen – Stallones kone på daværende tidspunkt). Skurken hedder Night Slasher (bliver det mere cool?) og har en af filmhistoriens vildeste knive!

’Cobra’ er 80’er-action, lige som man vil have det. Kort og kontant!

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Batman: The Movie’ (1966)

Er du også træt af Batman som dyster, depressiv og steroidpumpet skurke-afstraffer? Så er hjælpen nær.

Den ’rigtige’ Batman, Adam West, og hans tro væbner Robin er nemlig klar til at redde verden iført underhyler og silkesjal i ’Batman: The Movie’ fra 1966.

I en selvironisk tone og hvad producer William Dozier har kaldt en ’pop-art campy comedy’ er der fuldt tryk på de farverige tegneserie-kedler i den første live-action spillefilm om The Dark Knight.

Filmen er fyldt med herlig 60’er-cheesy dialog, irrationelle konklusioner, åndsvage optrin, skøre påfund, der indebærer et utal af vanvittige Bat-gadgets (ikke mindst den legendariske ’The Shark-repellant Bat-Spray’ – spray der beskytter mod hajer) og hele fire ikoniske skurke.

’Batman: The Movie’ er kitsch på den bedste måde, eller som Catwoman ville sige det, den er ’Purrrr-fect’ for et godt grin!

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘White Chicks’ (2006)

Blondinevittigheder har alle dage hørt til i den underlødige kategori. Så selvfølgelig kastede de joviale Wayans-brødre sig ud i en Paris Hilton-parodi i starten af 00’erne, hvor den skandaleramte blonde hotelrarving var på den daglige spiseseddel i de tabloide medier.

I ’White Chicks’ må to sorte betjente gå undercover som hvide, blonde snobber i form af søstrene Wilson, for at redde deres job, men ender som en del af et kidnapningskomplot.

Hele udgangspunktet i ’White Chicks’ er så bizart, at man ikke kan undgå at trække på smilebåndet, og de to hæsligt sminkede hovedrolleindehavere, Marlon og Shawn Wayans, som ingen åbenbart kan gennemskue, er en manifestation af dårlig lowbrow humor.

Det er din mor-jokes, prutter og fordomme for fuld udblæsning. Det er Terry Crews smurt ind i babyolie. Det er tå krummende elendigt – på den helt rigtige måde.

Kan ses på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Happening’ (2008)

M. Night Shyamalan udviklede sig gennem 00’erne fra et håbefuldt talent med ny-klassikeren ’Den Sjette Sans’ (1999) og den stærke ’Unbreakable’ (2000) til noget af en twist-gøgler, som alle filmnørder elsker at gøre grin med. Og den chance vil vi da heller ikke lade gå vores næser forbi. For med ’The Happening’ leverer den indiskfødte instruktør det, vi må kalde denne listes ’WTF-film’.
En epidemi rammer den amerikanske østkyst, hvor folk begår selvmord på stribe. Luften er gift – men skyldes det et terrorangreb, eller er der langt større kræfter på spil? Mark Wahlberg er på dybt vand som kemi- og fysiklæren Elliot – og hans præstation alene er hele filmen værd. En overspillet og nærmest Nicholas Cage’sk Wahlberg famler i blinde og har umådeligt svært ved at ramme den selvhøjtidelig dommedagstone som Shyamalans mærkværdige dialog dikterer, hvilket blandt andet involverer en hæslig hostesaft-joke. Men mest vanvittigt er det, da Wahlberg tigger en plante om at skåne hans liv.

Wahlberg har selv kaldt filmen for rædsom, men undskyldte sin egen optræden med ordene: »You can’t blame me for wanting to try to play a science teacher. At least I wasn’t playing a cop or a crook«.

‘The Happening’ virker så absurd, at der næsten må stikke noget under. Hvad det så end er, så har vi endnu ikke opdaget det. Men M. Night Shyamalan er jo kendt for altid at have et twist i ærmet, så vi venter spændt.

Kan ses på Blockbuster og Plejmo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Wicker Man’ (2006)

»Not the bees, not the bees« – det populære Nicholas Cage-meme har underholdt et utal af filmfans på nettet – og stammer fra den famøse 2006-udgave af ’The Wicker Man’, der er blevet kult af de helt forkerte årsager.

Den originale ’The Wicker Man’ fra 1973, der fortæller om en betjents søgen efter en forsvundet pige i et overtroisk og indesluttet ø-samfund, er en stærk og hensynsløs oplevelse. Remaket er dens diametrale modsætning.

Manuskriptet er et sandt makværk. Øen er blevet et dominatrix-samfund, hvor Cage er en sagesløs politimand, der hjemsøges af drabelige mareridt. Det hele virker mest af alt som instruktør og forfatter Neil LaButes våde misogynistiske drøm. Men prikken over i’et er Cages over the top-præstation med uforglemmelige udbrud, der blandt andet involverer at tæske mandhaftige kvinder og blive jagtet i et bjørnekostume.

I takt med at filmen har fået sit eget liv på internettet, har Cage forsvaret filmen og sin egen optræden med, at filmen var tænkt som en absurd sort komedie. Men den må han længere ud på landet med. Ikke desto mindre er ’The Wicker Man’ anno 2006 topunderholdning, når det er allerværst.

Kan ses på Plejmo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Big Trouble in Little China’ (1986)

‘Big Trouble in Little China’ skuffede fælt ved billetlugerne i 1986, men filmen er senere kommet til sin ret på videomarkedet. John Carpenter er teamet op med Kurt Russell, i hvad man kan kalde en moderne western sat i 80’ernes Chinatown i New York.

Fyldt med selvironi og masser af 80’er kitsch giver Russell den som overspillet all-american trucker – en klodset John Wayne-type – der bliver rodet ind i en ældgammel og magisk kinesisk strid. De forældede special effects er fabelagtigt fjollede, og Carpenters vittige forsøg på at lave en martial arts film, der trækker på ideer fra et utal af elendige amerikanske kung fu-film, er vidunderligt.

’Big Trouble in Little China’ ved, at den er dårlig smag og skammer sig ikke over det.

Kan ses på Blockbuster og Plejmo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Killer Klowns from Outer Space’ (1988)

Ondskabsfulde dræberklovne fra det ydre rum som fanger mennesker i candyfloss-pupper og har pistoler, der skyder med levende popcorn. Kan det blive meget bedre?

80’er kultklassikeren ’Killer Klowns from Outer Space’ er definitionen af vanvids b-camp og balancerer på den usynlige linje mellem makværk og genialitet. Chiodo-brødrene, der ikke har instrueret en film siden, lader fantasien få frit spil og glemmer alt om, at der skal være en dybere mening med galskaben.

Det er lallende monsterfilm for alle pengene, og de opfindsomme Chiodo-brødre har skabt et ikonisk klovne-design, der er hyldende skægt og virkelig creepy. Synes du, at Pennywise fra ’It’ er uhyggelig? Så vent, til du møder Jumbo, Shorty, Rudy og alle de andre dræber klovne.

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Silent Night, Deadly Night 2’ (1987)

»Garbage day… HAHAHA«. Ovenstående klip med Eric Freeman, der skyder en tilfældig mand, som bærer skrald ud, er blevet set næsten 6,5 millioner gange på YouTube. Det stammer fra ’Silent Night, Deadly Night 2’ – og kan du lide det klip, så vil du elske filmen.

Filmen efterfølger den udmærkede jule-slasher ’Silent Night, Deadly Night’ (1984), hvor den traumeramte Billy går mord-amok i julemandskostume. Toeren følger lillebror Ricky, der er gået i sin brors blodige fodspor. Den første halvdel af ’Silent Night, Deadly Night 2’ er et bemærkelsesværdigt referat med stock-footage fra den første film tilføjet Rickys kommentarer, der på mærkværdigvis og til stor underholdning for de kendere af den første, ændrer på ubetydelige detaljer fra den oprindelige historie.

Herefter får Eric Freeman frit spil – og det er noget af en oplevelse. Freeman begår det, der meget vel kan være filmhistoriens værste skuespilpræstation som Ricky. Alle replikker bliver leveret med mekaniske råb gerne efterfulgt af et falsk grin og voldsomt vibrerende øjenbryn. Indlevelsen er stor og leveringen hyldende morsom. ’Silent Night, Deadly Night 2’ er så horribel, at den er lige til at elske – og er man til b-horror med grum utilsigtet komik, så er det her lige sagen.

Kan ses på Blockbuster.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af