Problemerne vokser for den sorte Oscar-favorit Nate Parker

Problemerne vokser for den sorte Oscar-favorit Nate Parker

For kun få uger siden, lignede Nate Parker et rygende varmt bud på den første sorte mand, der kunne vinde en Oscar for bedste instruktion. Det gør han ikke mere. En anklage om en gammel voldtægtssag fra 1999 har de seneste uger givet han problemer, hvilket muligvis kan have skadet Oscar-chancerne for ’The Birth of a Nation’, som Nate Parker både har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i.

I går aflyste det amerikanske filminstitut, AFI, der er et centralt organ i den amerikanske filmindustri, en visning af ’The Birth of a Nation’, der skulle være efterfulgt af spørgesession med Nate Parker.

»Jeg har modtaget mange forskellige passionerede meningstilkendegivelser om visningen, og jeg tror, at det er vigtigt, at vi diskuterer det her«, siger dekanen for AFI Jan Schuette til deadline.com.

Sagen begyndte for et par uger siden, da Nate Parker i flere amerikanske medier måtte erkende, at han havde været anklaget for voldtægt i 1999 sammen med sin medforfatter på ’The Birth of a Nation’, Jean McGianni Celestine, der angiveligt skulle have sex med en 18-årig kvinde til en fest.

Begge blev senere frikendt i en retssag, men mediernes interesse for sagen samt det officielle amerikanske filminstituts kolde skulder til instruktøren kan have meget negativ indflydelse for filmens Oscar-chancer, som Soundvenues Oscar-ekspert ellers spåede til at være rigtigt gode – for slet ikke at tale om dens billetsalg.

Sagen er ekstra prekær, fordi kvinden, hvis identitet anonym, sidenhen har begået selvmord, ifølge Variety, og at der i en central scene i ’The Birth of a Nation’ er en voldtægt.

Filmen er et slavedrama sat i 1830erne, hvor sorte slaver anført af Nate Parkers præstekarakter Nat Turner gør oprør, og filmen er dermed et opgør med den ligeledes betitlede ’The Birth of a Nation’ af D.W. Griffith fra 1915, der er en hyldest til Ku Klux Klan og er en af de mest racistiske film i amerikansk historie.

Læs også: Sensationel slavefilm undergraver historiens mest berømt racistiske film

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af