Lyt til Soundvenue Filmcast: Københavnerungdom i ’I blodet’ og en alt for udbredt komedieserietendens

Lyt til Soundvenue Filmcast: Københavnerungdom i ’I blodet’ og en alt for udbredt komedieserietendens

Lykken og det forbandede liv er hovedtemaerne i den nye Soundvenue Filmcast – eller i hvert fald i de film og tv-serier, der er på programmet.

’I blodet’ er manuskriptguru Rasmus Heisterbergs første film som instruktør og en fortælling om fire venner på Nørrebro i København og deres sidste, vilde sommer, før voksenlivet banker på. I centrum er den rastløse Simon, der modsat resten af trioen er meget langt væk fra planer om børn, bil og andelslån.

Er filmen det generationsportræt af unge i slutningen af 20’erne, vi har higet efter? Det diskuterer vi til bunds, før det skal handle om en udbredt tendens inden for tidens halvtimesserier.

Alene inden for det sidste år har komedieserierne ’Master of None’, ’Lady Dynamite’, ’One Mississippi’ og ’Difficult People’ taget udgangspunkt i karikerede udgaver af de skuespillere, der er i hovedrollen. Og nu kommer ’Better Things’ fra Louis C.K.’s faste samarbejdspartner Pamela Adlon, der spiller en enlig, hårdt prøvet mor, som forsøger at holde liv i skuespillerkarrieren, selvom hun har passeret sidste salgsdato i reaktionære Hollywood.

Bringer ’Better Things’ noget nyt til en genre, der for alvor blev kickstartet af Larry David i ’Curb Your Enthusiasm’ i starten af årtusindet? Eller er vi efterhånden dødtrætte af serier, hvor komikertyper spiller sig selv?

Vi anbefaler også film fra den aktuelle Venedig-festival, sniksnakker i hurtigrunden og anbefaler streaming-titler på 30 sekunder.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Denne udgave af Soundvenue Filmcast er sponsoreret af Arbejdernenes Landsbank.

Omtalte film/serier ud over ovennævnte: ‘Arrival’, ‘Nocturnal Animals’, ‘La La Land’, ‘Afgrunden’ med Asta Nielsen, ‘Et lille liv’ (bog), Joachim Triers ‘Reprise’ og ‘Oslo, 31. august’, ‘Mig og Charly’, ‘Episodes’.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af