Sherlock sæson 4 får premieredato og første pirrende trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tre års ophobet spænding bliver endelig udløst, når hyperpopulære ’Sherlock’ vender tilbage med sin fjerde sæson den 1. januar.

Det afslørede BBC onsdag aften.

Den britiske statskanal har imponerende nok formået at gøre premieredatoen til en national gætteleg, til trods for at både anden, tredje og fjerde sæson har haft premiere nytårsdag.

Tilbage i 2013 annoncerede de tredje sæson ved at lade en tom ligvogn (efter premiereafsnittets titel ’The Empty Hearse’) trille rundt i London, men denne gang nøjes de konventionelt med en trailer, der indfrier løfterne om, at sæson fire bliver den »mørkeste sæson hidtil.«

I traileren ser vi både Benedict Cumberbatch som den moderne udgave af Sherlock, Martin Freeman som hans håndgangne væbner Watson, medforfatter Mark Gatiss som Sherlocks magtfulde storebror Mycroft, og så får vi introduceret Toby Jones, der skal spille en klassisk, men hidtil ukendt Arthur Conan Doyle-skurk i sæsonens andet afsnit, ’The Lying Detective’.

Det første afsnit hedder ’The Six Thatchers’ og vil formentlig i et eller andet omfang adressere den enorme cliffhanger, som lukkede sæson tre for tre år siden, da en ellers meget død karakter tilsyneladende vendte tilbage.

Siden seriens første sæson i 2010 er dens to hovedroller blevet veritable verdensstjerner med travle kalendere, og det er første gang, seriens inkarnerede fanbase har måttet vente hele tre år på en ny sæson. I mellemtiden har de fået et enkelt specialafsnit, sidste års ’The Abominable Bride’, der fandt sted i victoriansk tid og delte vandene.

Som sædvanlig består den nye sæson af tre episoder, og Steven Moffat og Mark Gatiss har som med ved de hidtidige sæsoner teaset tre nøgleord for sæsonen: Thatcher, Smith og Sherrinford.

Der har været rygter om, at fjerde sæson bliver seriens sidste, efter Benedict Cumberbatch i et interview med GQ sagde, at den føltes som »the end of an era.« Han understregede dog, at han håber at vende tilbage engang i fremtiden, og seriens endeligt er ikke bekræftet.

Læs også: Cumberbitches for begyndere – Derfor har Benedict Cumberbatch en sjældent ekstatisk fanskare

Læs også: Anmeldelse af ‘Sherlock: The Abominable Bride’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af