Gamle sexanklager mod Casey Affleck hvirvles op i anledning af Oscar-sæsonen

Gamle sexanklager mod Casey Affleck hvirvles op i anledning af Oscar-sæsonen
Foto: Gareth Cattermole / Getty Images

‘The Birth of a Nation’-instruktøren Nate Parker fik at føle, hvordan gamle skandalesager graves frem under Oscar-sæsonen, da en voldtægtsanklage fra hans collegeår i 1999 kom op til overfladen og skabte en shitstorm af en kaliber, som man sjældent ser i filmbranchen.

Nu rettes sigtekornet mod Casey Affleck, der har en af hovedrollerne i en af årets store Oscar-favoritter, ‘Manchester by the Sea’. Under optagelserne til sin kontroversielle Joaquin Phoenix-dokumentar ‘I’m Still Here’ i 2010 blev han anklaget for sexchikane af to forskellige kvinder fra settet. Anklagerne fik dengang en kortvarig mediedækning.

For nylig blev anklagerne flygtigt nævnt i et portræt af Affleck i The New York Times, og siden har The Daily Beast publiceret en omfattende afsløring af sagens detaljer som beskrevet af de to kvinder, produceren Amanda White og fotografen Magdalena Gorka.

Begge kvinders anklager dækker over væsentligt mere end bare ét tilfælde af sexchikane. White hævder blandt andet, at Affleck beordrede en tekniker til at tage bukserne af for at vise hende sin penis, og at Affleck og Phoenix havde sex på hendes hotelværelse med to kvinder (Affleck var dengang gift familiefar med Phoenix’ søster, som han blev separeret fra i 2016).

Derudover skulle Affleck efter sigende havde fortalt hende om sine seksuelle erobringer, kaldt kvinder for »køer« og under et hotelophold have bedt hende om at dele hotelværelse med ham. Da hun svarede nej, begyndte Affleck at sende hende tilsvinende sms-beskeder.

Gorkas anklager befinder sig i samme boldgade og inkluderer en situation, hvor Affleck i spøg forslog, at hun skulle have sex med kameraassistenten, som var Afflecks gode ven. Derudover beskriver Gorka, hvordan hun vågnede op en nat og fandt Affleck i underbukser og t-shirt sovende ved siden af sig med armene om hende, stinkende af sprut.

I forbindelse med ‘Manchester by the Sea’ bragte Variety en forsidehistorie om skuespilleren, hvor de blandt andet også spurgte ind til anklagerne.

»Folk siger, hvad de vil. Nogle gange er det ligegyldigt, hvordan du reagerer. Jeg tror, at folk tænker, at hvis du er kendt, så er det helt fint at sige lige, hvad du har lyst til. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Det burde ikke være sådan, fordi alle har familier og et liv«.

Begge kvinder sagsøgte Affleck, der blankt afviste anklagerne. Senere fandt de tre dog frem til et forlig, hvis nærmere detaljer ikke kendes i offentligheden.

Læs også: Casey Affleck har Oscarpotentiale i det Sundance-hypede familiedrama ‘Manchester by the Sea’ – se første trailer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af