Lyt til Soundvenue Filmcast: Kan vi tilgive Mel Gibson med ’Hacksaw Ridge’ / ’Pusher’ 20 år efter

Lyt til Soundvenue Filmcast: Kan vi tilgive Mel Gibson med ’Hacksaw Ridge’ / ’Pusher’ 20 år efter

Efter jøde- og kvindefjendske udtalelser blev Mel Gibson den vel nok mest hadede mand i filmbyen. Nu er han efter 10 år tilbage med en ny film som instruktør, krigsdramaet ’Hacksaw Ridge’. Er filmen hans store undskyldning til USA, er det på tide at tilgive ham, og lever filmen op til hans seneste film, den fremragende ’Apocalypto’?

Vi stikker hånden ind i hvepseboet, før vi skruer de nostalgiske briller på. I år fylder ’Pusher’ 20 år, filmen, der lancerede Nicolas Winding Refn, Mads Mikkelsen og Zlatko Buric’ karrierer og ruskede godt og grundigt op i dansk film.

Men holder filmen i dag, og hvilken betydning har den fået? Det kigger ugens podcast nærmere på med hjælp fra Mikkel Kofod, der har skrevet en stor artikel til Soundvenue om ’Pusher’ i anledning af jubilæet.

Vi fremhæver også det bedste og værste, vi har set for nylig, dyster i siden sidst-quiz og slutter af med en inderlig tale til nationen.

Soundvenue Filmcasts temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.

Abonnér på Soundvenue Filmcast via iTunes – eller lyt til den nye udsendelse HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af