De centrale ’Star Wars’-droider rangeret – fra de frustrerende til de fascinerende

De centrale ’Star Wars’-droider rangeret – fra de frustrerende til de fascinerende

I ‘Star Wars’ er det lykkedes at gøre vedkommende bikarakterer ud af den brede palette af robotter – eller droider, som de ret beset hedder i intergalaktisk lingo – der optræder i filmene. Det er også tilfældet i ‘Rogue One: A Star Wars Story’, der introducerer den galgenhumoristiske K-2SO.

Faktisk er makkerparret C-3PO og R2-D2 de eneste to karakterer, der har været med i samtlige ‘Star Wars’-film, og deres betydning kan ikke undervurderes. Men overordnet set rangerer ‘Star Wars’-universet droider fra det fascinerende og handlekraftige til det decideret irriterende comic relief-element.

Derfor har vi fundet det passende at lave en rangordning af de centrale ‘Star

Tag jer i agt for milde spoilers for ‘Rogue One: A Star Wars Story’.

Først lige et par honorable mentions:

Vi har valgt ikke at vurdere på droider som Obi-Wan Kenobis R4-enheder eller lægerobotten fra ‘The Empire Strikes Back’, fordi de ikke har egentlig betydning for handlingen.

maxresdefault

4. C-3PO

C-3PO eller Threepio, som den også kaldes, er den første karakter i den oprindelige ‘Star Wars’ 1977, der træder frem på skærmen og har talte replikker. Siden da har C-3PO været et fast element i samtlige ‘Star Wars’-spillefilm. Men ikke desto mindre er det stadig en ret ubrugelig, naiv og nævenyttig robot, der mest af alt er med for at oversætte R2-D2.

Threepio er en såkaldt protokoldoide, hvis formål er at agere tolk mellem galaksens mange racer med sære tungemål. I den originale trilogi gør den en del nytte, eksempelvis i ‘Return of the Jedi’, hvor den formår at narre en stamme af teddybamser til at tro, den er en gud.

Men i George Lucas’ prequel-trilogi er den reduceret til ren og skær comic relief. Endda ikke særlig sjov comic relief. Det er bare en stor gylden robot, der ikke kan strække armene og går som om den har skidt i bukserne.

Realismegrad: (7/10)

Brugbarhed: (3/10)

Humor: (2/10)

Samlet score: 4


star-wars-bb8-thumbs-up

3. BB-8

Den kugleformede BB-8 har stadig meget at bevise, men fik alligevel rullet sig vej ind i mange biografgængeres hjerte sidste jul, da ‘The Force Awakens’ udgjorde BB’s debut i universet.

BB-8 udgjorde da også et vigtigt element i historien, da den skulle overlevere halvdelen af gps-anvisningerne til Luke Skywalkers placering. Således bragte den handlingen fremad og den stod da også for enkelte underholdende momenter, men derudover var den mest af alt bare fyld. Det tæller dog op for BB-8, at JJ Abrams og co. byggede en fungerende model af droiden.

Indtil videre lader vi tvivlen komme BB til gode, men der skal også leveres i fremtidige ‘Star Wars’-film, hvis den ikke skal ende som blot et stykke nuser legetøj.

Realismegrad: (6/10)

Brugbarhed: (3/10)

Humor: (4/10)

Samlet score: 4,33


artoo-and-bb-8-1536x864-395513428887

2. R2-D2

I vurderingen af R2-D2 er det næsten nødvendigt at skelne mellem R2-D2 i ‘Episode IV-VI’ og R2-D2 i ‘Episode I-III’. I den oprindelige trilogi er han et vigtigt element i at overbringe planer, åbne de rette porte og agere wingman for Luke Skywalker. Oprørsalliancen ville ganske enkelt ikke have klaret skærene uden R2-D2.

I ‘Episode I-III’ er den lille bip-boppende astrodroide reduceret til et fjollet slapstick-sidekick til C-3PO, der med ganske få undtagelser intet tilbyder handlingen. Ertoo tilmed pludseligt flyve, spy olie og skyde med elektriske ladninger.

Ingen tvivl om, at R2-D2 ville være den suverænt bedste robomakker i galaksen, hvis ikke det var for prequel-trilogien, men de mange hovedrystende elementer trækker ned.

Realismegrad: (5/10)

Brugbarhed: (8/10)

Humor: (6/10)

Samlet score: 6,33


k2so

1. K-2SO

Find a droid, that can do both. K-2SO, der tidligere jobbede for Imperiet, er i ‘Rogue One: A Star Wars Story’ blevet omdannet til at være tro mod Oprørerne. Og den er ganske effektiv at have med sig: Den kan flyve, skyde, sandsynlighedsregne og cracke jokes.

Kaytoo er stort set eneste comic relief i ‘Rogue One’ og med sine tørre, nærmest galgenhumoristiske indspark fungerer den rigtig fint i filmens mørke tone. Den udfylder en reel funktion for narrativets fremdrift og er så tilpas menneskelig, at man nærer et stærkt forhold til den.

Samtidig kan den meget mere end de fleste andre droider i universet, så det er en rigtig stærk allieret at have på sin side.

Realismegrad: (6/10)

Brugbarhed: (10/10)

Humor: (7/10)

Samlet score: 7,67

Læs også: Test hvilken ‘Star Wars’-fantype du er: Fra George Lucas-basher til Jar Jar Binks-klaphat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af