Woody Harrelson laver verdens første live-film med ‘Lost in London’

Woody Harrelson laver verdens første live-film med ‘Lost in London’

Film optaget i én lang kameraindstilling opnår ofte en nærmest mytisk status – som den russiske ‘Russian Ark’ eller senest den tyske ‘Victoria’. Det kræver minutiøs planlægning at fuldføre, og selv med en film som ‘Victoria’, der foregår på en lang række forskellige locations i Berlin, brugte man tre takes, før filmen var i hus.

Desto større er opgaven, når man vil optage en film i ét take – og vise den for publikum, efterhånden som den bliver filmet. Men det er netop, hvad Woody Harrelson planlægger at gøre 19. januar fra kl. 21. Filmen hedder ‘Lost in London’ og er, som om den tekniske udfordring ikke var nok, skuespillerens debut som instruktør.

Harrelson har selv skrevet filmen og spiller også hovedrollen sammen med Owen Wilson og Willie Nelson. Den er inspireret af en hændelse fra 2012, som han selv var involveret i, hvor han blev anholdt i London efter at have ødelagt et askebæger i en taxa. Den foregår på hele 14 locations.

»Jeg havde den her idé for mere end 10 år siden. Jeg elsker teater, og jeg elsker film, og jeg ville virkelig gerne finde ud af en måde at sammensmelte de to. Så tænkte jeg, at den her specifikke historie sker i rækkefølge og sammenhængende, så jeg ville gerne optage i realtime, som live-film, eller hvad man nu vil kalde det«, siger Harrelson til Entertainment Weekly og tilføjer: »Det vil nok være meget korrekt at kalde det vanvittigt«.

Projektet minder en smule om et på nogle måder endnu mere ambitiøst tv-projekt, ‘D-dag’, der blev lanceret på dansk grund nytårsaften ved indgangen til år 2000. Her styrede dogme-brødrene Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring hver deres skuespillerhold live gennem en historie med nytårsaften som bagtæppe – og efterfølgende blev de fire historier sendt simultant på fire kanaler, som seerne så kunne zappe imellem.

Også Francis Ford Coppola har eksperimenteret med live-film – blandt andet film, der bliver klippet om undervejs som følge af publikums reaktioner – men han har endnu ikke realiseret et live-projekt a la Harrelsons.

Om vi får ‘Lost in London’ at se i Danmark live, vides endnu ikke.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af