‘Arrival’-instruktør kaster sig over et af verdens sværeste filmprojekter

‘Arrival’-instruktør kaster sig over et af verdens sværeste filmprojekter

Frank Herberts ‘Dune’ bliver af fans hyldet som ét af sci-fi-historiens hovedværker, og der er ikke noget at sige til, at bogen har tiltrukket adskillige visionære filminstruktører gennem tiden.

David Lynch filmatiserede bogen i 1984, men filmen blev et massivt flop, udskældt af kritikerne og står tilbage som den vel nok største fiasko i hans karriere. Endnu tidligere, i 70’erne, forsøgte den chilenske, surrealistiske filmkunstner Alejandro Jodorowsky at forløse en voldsomt ambitiøs filmatisering, men projektet stødte på grund, hvilket man kan følge i den fine dokumentarfilm ‘Jodorowsky’s Dune’ fra 2013.

Men nu er der gode chancer for, at bogen endelig får den filmatisering, den fortjener. Frank Herberts søn, Brian Hebert, bekræftede i går på Twitter, at Dennis Villeneuve skal instruere »the exciting new DUNE series film project«, hvilket altså indikerer, at der er planer om at gøre projektet til en hel franchise.

Canadiske Villeneuve er et af de allermest spændende navne i den nordamerikanske filmhemisfære. Han fik sit store, brede gennembrud med ‘Arrival’ sidste år, men havde inden da forlængst slået sit navn fast med en hel række af fremragende film: ‘Incendies’, ‘Prisoners’, ‘Enemy’ og ‘Sicario’.

Villeneuve er lige nu på vej med den længe ventede ‘Blade Runner 2049’, der får premiere til oktober. Med opfølgeren til sci-fi-klassikeren fra 1982 og nu en filmatisering af ‘Dune’ må man slå fast, at Villeneuve ikke er bange af sig – men med hans track record er der al mulig grund til at tro, at han kommer i mål med de svære projekter.

Læs også: 6 stjerner til ‘Arrival’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af