Sådan gjorde vi Afstemningen om årtusindets bedste film:

Hvis du undrer dig over, hvordan vi har sammenstrikket vores store lister over årtusindets bedste film, så har du svaret her.
Afstemningen om årtusindets bedste film:

115 danske filmfolk – instruktører, manuskriptforfattere, skuespillere, producere, fotografer, klippere, tonemestre, kritikere og festivalfolk – har afgivet deres stemmer i vores store afstemning om årtusindets bedste danske og internationale film.

Blandt de medvirkende er Susanne Bier, Joshua Oppenheimer, Mads Brügger, Louise Mieritz, Roland Møller, Fenar Ahmad, Christoffer Boe, Sonja Richter, Janus Metz og Ole Christian Madsen.

Alle blev bedt om at udvælge og rangere 10 danske film og mellem 10 og 20 udenlandske. Pointene blev fordelt som følger:

Nr. 1: 20 point
Nr. 2: 16
Nr. 3: 13
Nr. 4: 10
Nr. 5: 8
Nr. 6: 6
Nr. 7: 5
Nr. 8: 4
Nr. 9: 3
Nr. 10: 2
Nr. 11-20 (international liste): 1

Nogle medvirkende ønskede ikke at rangere deres valg. I disse tilfælde fik alle deres udvalgte film en gennemsnitlig tildeling på ni point.

De medvirkendes individuelle lister bliver offentliggjort torsdag den 20. april. Nogle har dog ønsket ikke at få publiceret deres lister.

Alle de medvirkende:

Adam August, Allan Hyde, Anders Ølholm, Anders Østergaard, Anders Walter, Andreas Halskov, Andreas Johnsen, Ann Linn Andersen, Anne Østerud, Asger Leth, Ask Hasselbalch, Aske Bang, Behrouz Bigdeli, Birgitte Stærmose, Bo Ehrhardt, Birgitte Hald, Bo Green Jensen, Bo hr. Hansen, Bo Mikkelsen, Camilla Markvardsen, Casper Christensen, Charlotte Bruus Christensen, Charlotte Munck, Charlotte Sieling, Christian Monggaard, Christian Sønderby Jepsen, Christian Tafdrup, Christina Rosendahl, Christoffer Boe, Claudia Saginario, Ditte Daubjerg Christensen, Dunja Gry Jensen, Eini Carina, Eva Mulvad, Fenar Ahmad, Frederik Dirks Gotlieb, Frederik Vandrup, Hella Joof, Henrik Ruben Genz, Iben Albinus Sabroe, Jacob Bitsch, Jacob Ludvigsen, Jacob Neiiendam, Jacob Wendt Jensen, Jakob Høgel, Jannik Tai Mosholt, Janus Metz, Jenny Lund Madsen, Jeppe Rønde, Jesper Morthorst, Jonas Arnby, Josefine Kirkeskov, Joshua Oppenheimer, Karoline Leth, Kaspar Munk, Kasper Barfoed, Kasper Leick, Kasper Lundberg, Katrine Hornstrup Yde, Katrine Sommer Boysen, Kim Foss, Kim Fupz Aakeson, Kim Skotte, Kristian Lindberg, Kristoffer Hegnsvad, Lise Ulrich, Lone Scherfig, Louise Mieritz, Mads Brügger, Mads Grage, Mads Kamp Thulstrup, Mads Matthiesen, Mads  B. Mikkelsen, Magnus Jønck, Maja Juul Larsen, Manuel Claro, Maren Louise Kaehne, Maria Månson, Marie Grahtø, Marie Søderberg, Martin Bunk, Martin Skovbjerg, Max Kestner, May el-Toukhy, Mette Damgaard-Sørensen, Mette Heeno, Michael Bo, Michael Madsen, Mikala Krogh, Mikkel Kofod, Mikkel Munch-Fals, Mikkel Nørgaard, Mira Jargil, Molly Malene Stensgaard, Morten Giese, Morten Vejlgaard Just, Morten BH, Nanna Frank Rasmussen, Nicolo Donato, Niels Thastum, Nikolai Schulz, Nikolaj Scherfig, Ole Christian Madsen, Omar Shargawi, Peter Albrechtsen, Puk Grasten, Rasmus Brendstrup, Roland Møller, Sonja Richter, Søren Balle, Søren Høy, Søren Svejstrup, Stine Fischer Christensen, Susanne Bier, Thomas Brunstrøm og Thomas Levin.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af