David Bowie-kultfilmen ‘Labyrinth’ får spinoff med gyserinstruktør

David Bowie-kultfilmen ‘Labyrinth’ får spinoff med gyserinstruktør

Da dukkemageren Jim Hensons eventyrmusicalfilm ’Labyrinth’ fik premiere tilbage i 1986 floppede den gevaldigt ved billetlugerne.

De Henson-fans, der havde håbet på en ny ’The Dark Crystal’ havde ikke meget til overs for hverken troldmandsskurken David Bowie i frækt afslørende ballettights eller heltinde Jennifer Connellys søgen efter sin bortførte lillebror, og de fleste anmeldere pegede på, at ’Labyrinth’ ville drukne i sin egen ’bog of eternal stench’.

Den lunkne modtagelse til trods var det dog heldigvis langtfra snip, snap, snude for ’Labyrinth’, der sidenhen har opnået stor kultstatus. Ikke mindst blandt de generationer af børn og unge, som genopdagede filmperlen på slidte VHS-bånd i 90’erne, og – lidt kontroversielt, vil nogen mene – lod sig forføre af det ’Lolita’-duftende tiltrækningsforhold mellem den voksne David Bowie og dengang 15-årige Jennifer Connelly.

Jennifer Connelly og David Bowie i 'Labyrinth'
Jennifer Connelly og David Bowie i ‘Labyrinth’

Rygterne om en mulig ‘Labyrinth’-fortsættelse har floreret i årevis, men nu har The Jim Henson Company bekræftet, at der bliver tale om en spinoff indenfor samme univers.

Gyserinstruktøren Fede Alvarez (’Don’t Breathe’, ’Evil Dead’) er netop hoppet om bord, mens Jay Basu (’Monsters: Dark Continent’) får manuskripttjansen. Ifølge IMDB centrerer plottet sig om en prinsesse, der leder efter sin far i labyrinten, men der er endnu intet nyt om mulige rollevalg, eller om hvorvidt hedengangne David Bowies oprindelige karakter, goblinkongen Jareth, eventuelt skal portrætteres i en yngre version.

Grundet de herrer Alvarez og Basus travle kalendere starter produktionen da også tidligst engang til næste år – forhåbentlig med et noget mindre fokus på blodsprøjtende ultravold end set i Alvarez’ tidligere film.

Læs også: David Bowie var tæt på rollen som Gandalf i ‘Ringenes Herre’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af