‘Detroit’ gnistrer af raceuroligheder i første trailer til ‘Zero Dark Thirty’-instruktørs nye film

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er både i skudlinjen og ved efterdyngerne af krigens rædsler instruktør Kathryn Bigelow har fundet sit kald. Hendes Oscar-vindende ‘The Hurt Locker’ zoomede ind på Irak-krigen, mens ‘Zero Dark Thirty’ fulgte én kvindes ukuelige jagt på Osama Bin Laden.

Bigelows tiende film finder også sin fortælling i kampens hede med John Boyega (‘The Force Awakens’) i frontlinjen. Men krigen er nu udskiftet med et betændt forhold mellem sorte og hvide, der i Detroit udmundede sig i fem dages farligt oprør i 1967.

Med et insisterende kamera går Bigelow tæt på en historisk begivenhed, der uden tvivl vil ekkoe nutidens mange tvivlsomme politiskyderier og Ferguson-oprør. Med ungdommelig kraft i form af skuespillere som Will Poulter (‘The Revenant’), Jason Mitchell (‘Straight Outta Compton’), Kaitlyn Dever (‘Short Term 12’) og Malcom David Kelly (‘Lost’) og denne urovækkende første trailer, kan vi meget vel forvente endnu en pulserende og overrumplende filmisk beretning fra Bigelows hånd.

‘Detroit’ har endnu ikke fået en dansk premieredato.

Læs mere: ’Imperial Dreams’: John Boyega fylder autoritativt billedet ud i sin gennembrudsfilm

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af