De 13 bedste citater fra Brad Pitts GQ-interview – om skilsmissen, ‘There Will Be Blood’ og bulldoggen Jacques

De 13 bedste citater fra Brad Pitts GQ-interview – om skilsmissen, ‘There Will Be Blood’ og bulldoggen Jacques
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Efter skilsmissen med Angelina Jolie i september sidste år, har Brad Pitt holdt sig ude af mediernes spotlys med undtagelse af enkelte filmpremierer. Det vender han om på med et ekstremt stærkt interview i denne måneds GQ Style.

Dermed ikke sagt, at han har haft et tamt halvår. Umiddelbart efter bruddet havde han premiere på ‘Allied’ med Marion Cotillard. Han har produceret og spillet hovedrollen i ‘War Machine’, der kommer på Netflix næste måned. Desuden var det hans produktionsselskab Plan B Entertainment, der stod bag den Oscar-vindende ‘Moonlight’. Men vigtigst af alt har han brugt tiden på selvransagelse og på at lægge sit liv om fra sit hjem i Los Angeles.

Det, og meget, meget andet, kommer GQ Styles åbenhjertige interview omkring. Vi har plukket nogle af Brad Pitts stærkeste citater her – fra de let patetiske til de fuldkommen mavepustende ærlige.

1. Om smerte og r’n’b:

»Jeg har aldrig hørt nogen grine højere end en afrikansk mor, der havde mistet ni familiemedlemmer. Hvad er det? Jeg har lige forstået r’n’b for første gang. R’n’b kommer fra dyb smerte, men det er også en fejring. For mig er det at omfavne, hvad man har tilbage. Det er den afrikanske kvinde, der er i stand til at grine højere, end jeg nogensinde har været i stand til«.

2. Om det amerikanske selvbillede anno 2017:

»Vil du høre noget virkelig trist? Jeg syntes, det her var så trist. Vi var i gang med – lad mig sige –en bestemt krigsfilm, der skulle promoveres. De europæiske plakater havde det amerikanske flag i baggrunden og de kom tilbage fra marketingafdelingen: “Fjern flaget. Det sælger ikke godt her.” Jeg tænkte, man, det er Amerika. Det er hvad, vi har gjort ved vores brand«.

Brad Pitt War machine
Brad Pitt i den kommende Netflix-film ‘War Machine’.

3. Om sit misbrug:

»Jeg kan ikke huske en eneste dag siden jeg kom ud af universitetet, hvor jeg ikke drak eller fik en spliff eller et eller andet. Et eller andet. Og du indser, at en stor del af det er – cigaretter, du ved – en sut. Og jeg flygter fra følelser. Jeg er virkelig, virkelig glad for at være færdig med alt det. Jeg mener, jeg stoppede med alt udover at drikke, da jeg stiftede familie. Men selv det seneste år, du ved, var der ting, jeg ikke tog hånd om. Jeg drak for meget. Det er bare blevet et problem. Og jeg er virkelig glad for, at der er gået et halvt år uden nu, hvilket er bittersødt, men jeg har fået følelsen i mine fingerspidser igen. Jeg tror, det er en del af den menneskelige udfordring: Du fornægter dem enten hele dit liv, eller besvarer dem og udvikler dig.«

4. Om at være skuespiller vs. far:

»Jeg ser ikke rigtig mig selv som skuespiller længere. Det optager så lidt af mit år og mit fokus. Film føles som en smutvej for mig, som en måde at nå frem til de svære følelser. Det virker ikke længere, særligt ikke efter jeg er blevet far«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Om at hedde Brad:

»Jeg ville ønske, jeg kunne ændre mit navn. Som P. Diddy. Jeg hedder Puffy nu eller – hvad er Snoop? Lion? Jeg føler bare, at Brad var en forkert betegnelse. Og nu føler jeg mig bare som fucking Brad«.

6. Om at se sine dæmoner i øjnene:

»Du sidder med de mest forfærdelige følelser og har brug for at forstå dem og sætte dem på sin rette plads. Til sidst finder du ud af: Jeg er de ting, jeg ikke kan lide. De er en del af mig. Jeg kan ikke fornægte det. Jeg bliver nødt til at acceptere det. Og faktisk bliver jeg nødt til at omfavne det. Jeg bliver nødt til at se det i øjnene og tage hånd om det. Fordi når jeg fornægter det, fornægter jeg mig selv. Jeg er de fejltagelser. For mig er hvert et fejltrin et skridt mod åbenbaring, forståelse, en form for glæde. Ja, undvigelsen af glæde er en stor fejltagelse«.

7. Om Frank Ocean:

»Jeg har lyttet til en masse Frank Ocean. Jeg synes, den unge mand er noget helt specielt. Der kan du snakke om den rå sandhed. Han er smerteligt ærlig. Han er meget, meget særlig. Jeg kan ikke finde en eneste dårlig sang.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Photos and full interview at link in bio. [? @ryanmcginleystudios @mobolajidawodu]

Et opslag delt af GQ Style (@gqstyle) den

8. Om mediernes gengivelse af hans liv:

»Ja, det er hårdt at få bestemte ting trukket frem i offentligheden og fejlfortolket. Jeg bekymrer mig mest om mine børn, der bliver udsat for det og deres venner, der får idéer om det. Og selvfølgelig bliver det ikke gjort med nogen som helst form for finesse eller indsigt – det bliver gjort for at sælge. Så det mest sensationelle sælger og det er det, de bliver udsat for, og det smerter mig«.

9. Om at ryge pot:

»Tilbage i mine stoner-dage, ville jeg gerne ryge joints med Jack [formodentlig Nicholson, red.] og Snoop og Willie. Du ved, når du er en stoner, så får du virkeligt dumme idéer. Well, jeg vil ikke anklage de andre, men jeg er ikke nået til Willie endnu«.

10. Om at vise følelser:

»Jeg er personligt virkelig retarderet, mår det kommer til at gøre status over mine følelser. Jeg er meget bedre til at dække dem til. Jeg voksede op med en ‘far ved bedst’/krigs-mentalitet, faren er almægtig og superstærk, i stedet for virkelig at kende manden og hans egen tvivl på sig selv og kampe. Og det ramte mig lige i fjæset med vores skilsmisse: Jeg skal være mere. Jeg skal være mere for dem. Jeg bliver nødt til at vise dem det. Og det har jeg ikke været god til«.

11. Om skilsmissen med Angelina Jolie:

»Vi gør begge to vores bedste. Jeg hørte en advokat sige “Ingen vinder i retten, det er kun et spørgsmål om, hvem der bliver mest såret.” Det virker til at være sandt, du bruger et år fokuseret på at bygge en sag for at bevise din pointe om hvorfor du har ret og de tager fejl, og det er bare en investering i vitriolsk had. Jeg nægter bare. Og heldigvis er min partner i det her enig«.

635843979140735390
Angelina Jolie og Brad Pitt i dramaet ‘By The Sea’ fra 2015.

12. Om sin åndedrætsudfordrede bulldog Jacques:

»Havde du også en onkel med rygerlunger, der kom forbi og blev nødt til at sove i dit værelse, da du var seks? Det er Jacques. Kom her, boy. Venner for livet«.

13. Om ‘There Will Be Blood’:

»En af mine favoritfilm, da den udkom, var ‘There Will Be Blood’. Jeg kunne ikke regne ud, hvorfor jeg elskede den her film, jeg elskede den bare. Udover Paul T.’s åbenlyse talent og, du ved, Daniel Day. Men den næste morgen vågnede jeg op og tænkte, oh my god, hele den her film er dedikeret til den her mand og hans had. Det er så dristigt at lave en film om det – og i livet synes jeg, det er kvalmende. Jeg har set det ske for venner, hvor jeg ser en ægtefælle, der bogstaveligt talt ikke kan se sin egen del i det og stadig ligger i konkurrence med den anden på en eller anden måde, og ønsker at ødelægge dem, har brug for hævdelse gennem ødelæggelse og spilder år på had. Jeg har ikke lyst til at leve sådan«.

Læs kommentaren: Bradfleck-generationen fik alle drømme opfyldt – så gik de på druk«

Læs også: Brad Pitt røber sin favorit blandt alle de film, han har lavet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af