Det skal du se i biografen i maj: Alien-uhygge, Coster-Waldau på dansk og japansk sensation

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Alien: Covenant’

Ved første øjekast ligner det paradis, men ved nærmere eftersyn er det enhver rumeventyrers mareridt.

I Ridley Scotts længe ventede ’Alien: Covenant’ udforsker besætningen på rumfartøjet Covenant en planet, der viser sig at huse et foruroligende rummonster. Noomi Rapace, Guy Pearce og Michael Fassbender vender tilbage i deres roller fra den lidt skuffende ‘Prometheus’, mens Katherine Waterston og Danny McBride er kommet med om bord.

Filmen er sat i Scotts klassiske kolde, dunkle univers, hvor skræk og rædsel venter om hvert hjørne, og forhåbentligt genfinder instruktøren viben og stilen fra de originale ‘Alien’-film frem for at dyrke de store eksistentielle spørgsmål som i ‘Prometheus’.

Premiere 17. maj

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘3 ting’

En kvinde ved navn Camilla, en kasse fra et opbevaringslager og to gange butter chicken fra den lokale i Valby.

Det er de tre krav, sprængstofeksperten Mikael stiller over for PET, før han skal deporteres ud af landet med en ny identitet som tak for at have stukket sine serbiske medskyldige i et storstilet og fatalt røveri af 60 millioner kroner.

I hovedrollen ses Nikolaj Coster-Waldau i en sjælden dansk rolle, og han er tilmed også producer på filmen. Han får selskab af ‘Game of Thrones’-kollega Birgitte Hjort Sørensen, og i modstætning til ‘Game of Thrones’-serien er de her i direkte infight.

I instruktørstolen sidder spillefilmdebutanten Jens Dahl, der tilbage i 1996 var medmanuskriptforfatter på Refns ‘Pusher’.

Mød Nikolaj Coster-Waldau og Jacob Lohmann, der spiller PET-agent i filmen, når vi inviterer til forpremiere på filmen 9. maj – læs mere HER.

Premiere 18. maj 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Your Name’

‘Your Name’ er allerede den fjerdebedst indtjenende film i Japan nogensinde og den animé-film, der har indtjent mest på verdensplan. Og nu kommer den til Danmark.

Makoto Shinkai har både skrevet bogen, som filmen bygger på, instrueret, skrevet manuskript og i det hele taget stået for projektet fra ende til anden – og så er han blevet kaldt Hayao Miyazakis arvetager. 

Vi følger Mitusha, der er dødtræt af et liv langt fra storbyen, mens Taki, der bor i Tokyo, drømmer om netop det. Da en komet pludselig kommer på kollisionskurs mod Japan, ændrer de to gymnasieelevers liv sig. De har aldrig mødt hinanden, men vågner pludselig op i hinandens kroppe. En dag beslutter de sig for, at de må mødes.

Premiere 4. maj

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Their Finest Hour’

Lone Scherfig har fået en flot karriere som instruktør af relativt store britiske periodedramaer, fra ‘An Education’ til ‘The Riot’s Club’. Der har måske været en smule udsving i kvaliteten, men hun har fået flotte ord med på vejen for sit nyeste projekt, ‘Their Finest Hour’.

Filmen udspiller sig i begyndelsen af Anden Verdenskrig, hvor den britiske regering har hårdt brug for at styrke befolkningens moral. Man sætter således en ung, kvindelig manuskriptforfatter til at skrive en patriotisk film, der kan indgyde håb. Der er, efter sigende, en både varm og sjov og romantisk film i vente.

Premiere 5. maj

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘My Scientology Movie’

»Jeg havde set forklaringer på, hvorfor folk ville forlade Scientology, men jeg havde ingen idé om, hvorfor de havde meldt sig ind«, fortalte dokumentaristen Louis Theroux til NME, da han skulle beskrive motivationen for hans film om den kontroversielle bevægelse.

i filmen tale bBåde gamle og nuværende medlemmer ud om sekten, men på trods af det alvorlige emne er humoren i forgrunden i modsætning til Alex Gibneys roste ‘Scientologys religiøse fængsel’.

Louis Theroux har før berørt sårbare emner og tabuer med blandt andet ‘Louis and the Nazis’ (2003), ’The Most Hated Family in America’ (2007) og ’Behind Bars’ (2008), der er rangeret som det tiende mest sete program på BBC Two. Herhjemme er han nok mest kendt for dokumentaren ’Drinking to Oblivion’, der giver et skræmmende billede af en håndfuld alkoholikeres svære kamp mod afhængigheden.

Premiere 1. maj 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Safari’

En savanne, velstillede hvide europæere, en zebra, en riffel og en god portion samfundssatire. Det er nøgleordene i Ulrich Seidls nyeste dokumentar ‘Safari’, hvor man følger rige hvide europærer, der tager til Afrika for at skyde dyr for sjov. En brutal hobby, hvor det sorte hotelpersonale udstopper dyrene, så de kan komme hjem og hænge på væggen.

Seidls film er grotesk og dybt humoristisk, men også en kritik af verdens sociale rangorden. Den østrigske mester har før sat fokus på uretfærdigheder og outsidere med et nøgternt, men empatisk blik i blandt andet i ‘Hundedage’, Import/Export’, ‘I kælderen’ og ‘Paradis: Kærlighed’. Sidstnævnte fulgte ældre østrigske kvinders årlige rejse til Afrika, hvor de råflirtede (med mere) med unge sorte mænd.

Premiere 24. maj 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Prøven’

Den rumænske instruktør Cristian Mungiu er nok bedst kendt herhjemme for kanoniserede Guldpalme-vinder ‘4 måneder, 3 uger og 2 dage’, og nu er han på banen med endnu et medrivende socialrealistisk drama. 

‘Prøven’ følger Romeo (Adrian Titieni), der har kæmpet hårdt for, at hans datter, Eliza (Maria-Victoria Dragus), kan komme til udlandet og studere, når hun fylder 18. Kort før, drømmen kan indfries, udsættes Eliza imidlertid for et voldsomt overgreb, der forhindrer hende i at komme afsted. Den ellers lovlydige far må indordne sig et korrupt politisk system og lader sig opildne af en vrede, der får ham til at agere stik modsat af, hvad han altid har opdraget datteren til.

Premiere 11. maj

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sweet Dreams’

Marco Bellocchio har skabt en sød og ærlig lille perle med ‘Sweet Dreams’, der følger den traumatiserede Massimo, hvis idylliske barndom ender brat, da hans mor dør.

‘Sweet Dreams’ er et romantisk drama, hvor Massimo kommer tættere og tættere på sandheden, da han flere år efter tvinges t il at genleve den brutale fortid. Han får hjælp af lægen Elisa, som udvikler et stærkt bånd til Massimo. Elisa spilles af Bérénice Bejo, der slog igennem med ‘The Artist’.

Premiere 25. maj 

Læs også: Mød Nikolaj Coster-Waldau og se ‘3 ting’ før alle andre

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af