Johnny Depp har formøblet 650 millioner dollars

Johnny Depp har formøblet 650 millioner dollars
Foto: Mark Davis / GettyImages

I 2016 var han for andet år i træk den bedst betalte skuespiller i Hollywood, men alligevel ligger Johnny Depp i dyb økonomisk krise.

Op til premieren på ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales‘ har The Hollywood Reporter sat spot på Depps bemærkelsesværdige overforbrug og de retssager, der florerer omkring ham. Her er et overblik over, hvordan han på 13 år har formøblet 650 millioner dollars.

– I 2012 konfronterede Depps advokat Jake Bloom og hans revisor Joel Mandel ham med hans skrøbelige økonomi. Depp tjente mere end 650 millioner dollars i de 13 år, managementfirmaet TMG arbejdede for ham.

– Han havde ikke penge nok til at dække sine månedlige udgifter på to millioner dollars. I det månedlige budget betalte han blandt andet 350.000 dollars for at have sin 156 fod lange yacht i havnen og omkring 100.000 dollars til ekskonen Vanessa Paradis og deres to børn.

– I 2015 mødtes Mandel med Depp, hvor han insisterede, at Depp solgte sit franske slot uden for Saint-Tropez, som blev renoveret for 10 millioner. Det gik Depp med til, og det blev sat til salg for 27 millioner dollars.

– Samtidig indspillede Depp ‘Pirates’-filmen i Australien, hvor han blev beskyldt for heftig druk og fysisk vold. Produceren Jerry Bruckheimer forsvarede ham og beskrev ham som en meget udkørt mand. Depp blev udsat for et enormt mediepres.

– I 2016 kulminerede en lang sag om svindel mellem skuespilleren og hans team, hvor Depp mente, at de havde taget fem procent af hans salær, som de ikke var berettiget til. Depp fyrede Mandel og tog ham i retten for svindel og dårlig økonomisk rådgivning.

– Tidligere i år sagsøgte TMG Depp for ikke at have betalt provision af sin indkomst fra ’Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’, der får premiere 24. maj.

– TMG har forstærket ‘superstar-ude-af-kontrol’-billedet af skuespilleren, blandt andet med beskrivelser af hvordan han har brugt 30.000 dollars om måneden på vin.

– Mandel mener, at Depp selv er skyld i sin finansielle ulykke, mens Depp mener, at hans folk burde betale ham millioner, da det var deres arbejdede at have styr på økonomien.

– Det er uvist, om Depp på noget tidspunkt har været bevidst om, at ti procent af hans indkomst gik til UTA (hans agentfirma), at fem procent gik til Mandel og Bloom (hver), og at der derefter bliver trukket skat og forretningsudgifter af summen, hvilket reducerer den til cirka halvdelen.

– Depps nye advokat kritiserer, at advokater i Hollywood kan trække procentdele af deres klients indkomst uden en kontrakt. Hvis han vinder retssagen, kan danne præcedens.

– Disney er bange for, at sagen vil få konsekvenser for den kommende 230 millioner dollars dyre film. Depps sidste store film, ‘Alice Through the Looking Glass’, påførte Disney tab på hundreder af millioner.

Depp har blandt andet spenderet:

– 75 millioner dollars på 14 ejendomme verden over.

– Et ukendt (men enormt) beløb på 200 kunstværker af blandt andet Klimt, Warhol og Modigliani.

– 18 millioner kroner på at renovere en 150 fods yacht.

– Tre millioner dollars på en speciallavet kanon til at skyde Hunter S. Thompsons aske ud over Aspen, Colorado.

– 400.000 dollars på diamantmanchetter.

– 4,5 millioner dollars på et hjem til sin ekskone.

Læs også: Bradfleck-generationen fik alle drømme opfyldt – så gik de på druk

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af