Nikolaj Coster-Waldau uinteresseret i ’Game of Thrones’-spinoff – og forholder sig til ’Nattevagten 2’

Nikolaj Coster-Waldau uinteresseret i ’Game of Thrones’-spinoff – og forholder sig til ’Nattevagten 2’
Foto: Jason Idris

I sidste uge kom det frem, at HBO arbejder på hele fire spinoff-serier til ’Game of Thrones’, der officielt slutter i 2018.

Hvilke spinoffs der bliver til serier i sidste ende, vides endnu ikke, men én ting står fast: Jaime Lannister kommer ikke til at medvirke, i hvert fald ikke i Nikolaj Coster-Waldaus skikkelse.

Det fortæller han i vores store interview med ham i anledning af den danske thriller ’3 ting’.

MØD NIKOLAJ COSTER-WALDAU: Eksklusiv Soundvenue Forpremiere på ‘3 ting’ tirsdag kl. 19.00 med Q&A

»Nej, det har ikke nogen interesse. Jeg vil ikke virke utaknemmelig, for guderne skal vide, at ‘Game of Thrones’ på alle parametre har været en positiv oplevelse. Jeg har været enormt heldig, og det har været pissesjovt at spille Jaime. Men det er lang tid af ens professionelle liv at bruge på én ting og én karakter. Og så er den bare blevet så stor. De første par år var opmærksomheden størst, når serien kørte, og så slappede det mere af. Men nu er det ligesom konstant. Det ville ikke gøre mig noget, hvis det blev lidt mindre voldsomt«, siger han.

Coster-Waldau glæder sig faktisk »helt vildt«, til det er slut.

»Både til at se hvordan den ender og til at kunne lave noget andet, for serien fylder så meget i folks bevidsthed. I de første ti år af min karriere var jeg Nikolaj fra ‘Nattevagten’. Og nu er det så ‘Game of Thrones’ i stedet«,

Apropos ’Nattevagten’ luftede Ole Bornedal i december sidste år over for Moovy.dk, at han arbejder på en opfølger, og at han vil prøve at samle holdet igen.

Men heller ikke dette potentielle projekt har umiddelbart Nikolaj Coster-Waldaus interesse:

»Jeg vil sige: Han skal sateme lave et godt manuskript. Jeg har svært ved forestille mig det umiddelbart«, siger han til Soundvenue.

»Det, som jeg syntes, var unikt for ‘Nattevagten’, var forholdet mellem de her to drenge og udfordringen i at ramme noget i tiden i forhold til musikken med Sort Sol og det hele. Man skal ikke gøre det, bare fordi man tænker, at det kan man tjene nogle gode penge på«.

Læs også: Soundvenue Forpremiere – se ’3 ting’ ved den første danske visning og mød Nikolaj Coster-Waldau og Jacob Lohmann

Læs også: Interview med Nikolaj Coster-Waldau: Hold kæft, hvor kunne jeg snakke meget om det – du må have ramt et ømt punkt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af