Se danske Caspar Phillipson som JFK – holder talen, præsidenten aldrig nåede

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I går ville John F. Kennedy være fyldt 100 år, og den amerikanske præsident bliver derfor hyldet og husket i disse dage. I sidste uge på COLCOA-filmfestival blev en af hans taler genskabt. Og ikke hvilken som helst tale: Den han skulle have holdt, hvis han ikke få timer forinden blev skudt og dræbt.

Og hvem er mere oplagt til at holde en Kennedy-tale end manden, der er den seneste til at have spillet ham? Den danske skuespiller Caspar Phillipson spillede præsidenten i Pablo Larraíns ‘Jackie’ over for Natalie Portman, og han fremfører talen med selvsamme sikkerhed, som Kennedy besad, da han holdt sine mange kendte taler som ‘Peace Speech’ og ‘Ich bin ein Berliner’. 

Og da kameraet slår over i sorthvid, og den sørgmodige baggrundsmusik spiller, er ligheden mellem Phillipson og JFK storslående.

Talen handler om lederskab, og hvad man skal lære og huske, når man står i spidsen for en stor nation som USA – og selvom talen skulle være holdt i 1963, er den stadig relevant i dag.

Læs også: ’Jackie’: Natalie Portman er Jacqueline Kennedy i en af de bedste biopics i nyere tid

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af