Trailer: ‘True Detective’-instruktør bag det gotiske seriegys ‘The Alienist’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘True Detective’s første sæson blev en af HBO’s mest roste serier, og nu har instruktøren bag, Cary Fukunaga, skrevet og produceret et nyt ambitiøst værk, hvis stemningsmættede trailer netop er landet med en imponerende gotisk billedside, der vækker minder om victorianske periodegys a la ‘Penny Dreadful’ og ‘The Knick’.

I serien ‘The Alienist’ – baseret på Caleb Carrs roman af samme navn – er de golde sydstats-landskaber skiftet ud med New Yorks beskidte gader anno 1896, hvor vi følger reporteren John Schuyler Moore (Luke Evans) og psykologen Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) i deres efterforskning på en morder, der på twistet Jack The Ripper-vis slår prostituerede ihjel. I modsætning til den britiske seriemorder fra samme æra går ‘The Alienist’s mystiske skurk imidlertid målrettet efter purunge drenge.

Ansporet af New Yorks nyudnævnte politikommisær Theodore Roosevelt (Sean Astin som selvsamme Roosevelt, der i 1901 blev landets præsident) må Moore og Kreizler dykke helt ned i byens prostituerede miljø på en skræmmende psykologisk rejse for at opklare mordene.

Med på seriens rolleliste er desuden Dakota Fanning som politisekretæren Sara Howard, og ‘The Alienist’ instrueres af Jakob Verbruggen, der ligeledes har stået bag afsnit af ‘Black Mirror’ og ‘House of Cards’.

Det vides endnu ikke, hvornår ‘The Alienist’ får premiere, men med så stærke kræfter bag er det forventeligt, at den også finder vej til en dansk streamingtjeneste.

Læs også: Anmeldelse: Netflix’ ‘The Keepers’ er et isnende true crime-pletskud

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af