Dansk animationsfilm om havsvineri er blevet set næsten 40 millioner gange

En gruppe andetårsstuderende fra The Animation Workshop på VIA University College i Viborg står bag en lille original animationsfilm, der har slået benene væk under seerne verden over. Den lille film ‘Poseidon’ har i skrivende stund fået næsten 40 millioner views på Facebook, og den er blevet delt intet mindre end million gange.

‘Poseidon’ er skabt i samarbejde med NGO’en Plastic Change, der kæmper for et renere verdenshav i en tid præget af havforurening med alt fra mikroplastik i vaskeklude til affaldsøer, der er større end Danmark. Og den sætter fokus på temaet på særdeles intelligent og humoristisk vis med historien om en doven strandløve, der lader sit ispapir ende i vandet, før Poseidon tager sin hævn.

»Vi ville gerne gøre hele problematikken lidt mere let spiselig for folk, og det ser ud til at have virket«, fortæller instruktøren bag, Noa Hans Christian Juel Johansen, i en pressemeddelelse.

Folkene bag ‘Poseidon’ har lavet flere små film i samme ånd – også denne noir-inspirerede sag er en lille genistreg:

Læs også: The Animation Workshop: Billedskønne afgangsfilm fra talentfulde animatorer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af