Elizabeth Banks revser Spielberg for hans mangel på kvindelige hovedroller

Elizabeth Banks revser Spielberg for hans mangel på kvindelige hovedroller
Elizabeth Banks i 'Pitch Perfect 2', som hun instruerede. Sammen med Hailee Steinfeld.

Da Elizabeth Banks (’30 Rock’, ‘Pitch Perfect’, ‘The Hunger Games’) fik overrakt The Crystal Award af Women in Film i onsdags, greb hun lejligheden til at kritisere underrepræsentationen af kvinder på film. Og hun langede særligt ud efter én instruktør: Steven Spielberg. 

»Jeg har set ‘Indiana Jones’ og ‘Jaws’ og hver eneste film, Steven Spielberg har lavet, og forresten så har han aldrig lavet en film med en kvindelig hovedrolle. Undskyld Steve. Det er ikke for at hænge dig ud, men det er rigtigt«, sagde Banks, der ud over skuespillet også har markeret sig i Hollywood som producer og instruktør.

Dog var der en blandt publikum, der reagerede og bemærkede, at ‘The Color Purple’ fra 1998 havde en kvindelig hovedrolle. Og The Wrap har lavet en hurtig kønsoptælling, som påviser, at man kan argumentere for, at Goldie Hawn har hovedrollen i ‘The Sugerland Express’, og at hans seneste film, ‘Den store venlige kæmpe’, også har en kvindelig hovedrolle. Men det udgør stadig blot to en halv film ud af Spieldbergs 30 spillefilm, så mon ikke Banks står ved sin underliggende pointe.

Banks snakkede i sin tale om, at filmindustrien har et ansvar, men også forældre må tage ansvaret på sig. Hun fortalte, at hun tager sine sønner med ind og ser film som ‘Frozen’, og hvis de havde været gamle nok, skulle de også have set ‘Wonder Woman’. 

»Køb en fucking billet til en film med en kvinde. Tag dem med og giv dem oplevelsen af at se en fantastisk kvinde på film«. 

Læs også: ‘Glow’-aktuelle Alison Bries ‘Entourage’-audition var stærkt sexistisk

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af