Judd Apatow rasende over censur: »Skub de rene versioner op i røven på jer selv«

Judd Apatow rasende over censur: »Skub de rene versioner op i røven på jer selv«

Amerikansk film og tv har altid haft et anstrengt forhold til sex, vold og bandeord, der ofte bliver redigeret ud eller bippet væk. Men nu mener komediekongen Judd Apatow, at Sony er gået over stregen med deres ‘clean cut’, altså film, som er blevet redigeret til en mere stueren udgave.

Clean cut er almindelig procedure på film, der for eksempel bliver vist på fly. Men Sony har nu også, uden skabernes samtykke, udgivet clean-versionerne til streamingtjenester som iTunes, VUDU og FandangoNow. Instruktørforbundet DGA har udtalt i en officiel meddelelse: »At tage en instruktørs redigering fra én platform og så udgive den på en anden – uden at give instruktøren muligheden for at redigere – er et brud på vores samtykke«.

Og specielt Apatows’ pis er i kog, for hans film ‘Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby’ er en dem, som Sony har gjort stueren. Og man kan godt forstå hans reaktion:

Seth Rogen har tidligere formidlet et lignende budskab:

Læs også: Anbefalinger: Ni film, der vender bunden i vejret på sportsgenren

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af