Netflix’ overraskende nye strategi: Vil lukke flere serier ned

Netflix’ overraskende nye strategi: Vil lukke flere serier ned
'13 Reasons Why' blev en større succes, end Netflix havde regnet med.

Alene i år bruger Netflix intet mindre end 40 milliarder kroner på originalt indhold, hvilket i sig selv gør tjenesten til en massiv magtfaktor i en film- og tv-verden, hvor mange producenter ellers er presset på økonomien.

Og spørger man Netflix’ grundlægger og øverste direktør, Reed Hastings, går det næsten for godt.

»Vores hitrate er alt for høj lige nu«, siger han i et interview med CNBC og uddyber den overraskende udmelding:

»Så vi har aflyst meget få serier… Jeg skubber altid til indholdsteamet: Vi er nødt til at tage flere risici; man er nødt til at prøve flere skøre ting. For vi burde have en højere aflysningsrate alt i alt«.

Det kan virke som et mærkeligt humblebrag, men skal man tage Hastings på ordet og udlede det positive af udtalelsen, så er det, at Netflix-chefen ikke blot ønsker at spille sikkert, men mener, at Netflix skal tage chancer med deres serier og film. Netflix bliver ofte beskyldt for at designe alt deres indhold efter deres dybe statistiske indsigt i brugernes præferencer, men 40 milliarder kroner giver albuerum til at eksperimentere og fejle, og det vil Hastings altså gerne udnytte.

»[Ved at tage chancer] får man nogle vindere, der bare er helt ufattelige vindere, som ’13 Reasons Why’. Det overraskede os. Det er en fantastisk serie, men vi havde ikke forestillet os, præcis hvor meget den ville fænge«, siger Reed Hastings til CNBC, vanen tro uden at komme nærmere ind på de konkrete seertal.

Netflix er kendt for at give deres serier mindst to sæsoner, men måske har vi allerede set en prøve på Hastings mere kompromisløse strategi. Baz Lurhmanns musikserie ‘The Get Down’ var en af de dyreste serier nogensinde, men blev for nyligt lukket efter blot én sæson.

Læs også: Netflix’ Adam Sandler-fling endelig en hed affære

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af