Oscar-akademiet inviterer 774 nye medlemmer – heriblandt Donald Glover, Gal Gadot og hele ti danskere

Oscar-akademiet inviterer 774 nye medlemmer – heriblandt Donald Glover, Gal Gadot og hele ti danskere

Oscar-akademiets manglende diversitet var et af de helt store kritikpunkter ved 2015’s #OscarsSoWhite. Det førte sidste år til en rekordstor invitationsliste på 683 nye medlemmer, der forsøgte at rette op på den skæve fordeling af køn og hudfarve blandt akademiets over 6000 medlemmer.

Akademiets mål med at øge diversiteten fortsætter ind i 2017, hvor invitationer netop er blevet sendt ud til 774 nye potentielle medlemmer (rekordmange invitationer) fra 57 forskellige lande, der sammenlagt repræsenterer et bredt spektre af køn og hudfarve.

Listen inkluderer eksempelvis sorte skuespillere og instruktører som Donald Glover, Barry Jenkins (‘Moonlight’), Jordan Peele, Terry Crews, Keegan-Michael Key og Omar Sy (‘De urørlige’) samt britisk-pakistanske Riz Ahmed, kinesiske Donnie Yen og koreansk-amerikanske John Cho (‘Star Trek’).

Blandt kvinderne finder man blandt andre Gal Gadot, Kristen Stewart, Monica Belluci, Leslie Jones, Anna Farris, Sarah Paulson, Leslie Mann, Zoë Kravitz, Ruth Negga, Elizabeth Olsen og Margot Robbie. Der er også blevet plads til Chris Pratt, Adam Driver, Taylor Sheridan, Joss Whedon, Chris Evans, Jon Hamm, Justin Timberlake, Domhnall Gleeson, Rupert Grint og Dwayne Johnson.

Tilmed er en god håndfuld danskere også at finde på listen, heriblandt ‘Under Sandet’-instruktøren Martin Zandvliet og filmfotografen Camilla Hjelm Knudsen, Viggo Mortensen, filmklipperne Anne Østerud, Molly Malene Stensgaard, Per Sandholt og Janus Billeskov Jansen, producer Anders Mastrup, tonemester Peter Albrechtsen og kortfilminstruktøren Aske Bang, der sidste år var nomineret med ‘Silent Nights’.

Se hele listen hos The Playlist.

Læs også: Oscar-showet 2017: En af de bedste udgaver i årevis

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af