‘Game of Thrones’-skabere bag stor ny HBO-serie – Twitter reagerer med hård kritik

‘Game of Thrones’-skabere bag stor ny HBO-serie – Twitter reagerer med hård kritik
Foto: Kevin Winter/Getty Images

GOT-skaberne David Benioff og D.B. Weiss tager multitasking til nye højder – og risikerer alvorligt bagslag.

Ikke nok med at duoen er i fuld gang med at runde deres gigantsucces af en HBO-serie af med optagelser over hele verden; Nu har de også løftet sløret for deres næste store, uomtvisteligt kontroversielle projekt.

Benioff og Weiss skal sålunde stå bag HBO’s nye seriesatsning ’Confederate’, hvis handling følger en alternativ tidslinje, hvor de amerikanske Sydstater aldrig indordnede sig under det samlede USA og opgav slaveri efter nederlaget i borgerkrigen i 1865.

Det annoncerede HBO på et pressemøde onsdag aften.

I ’Confederate’s univers har en tredje borgerkrig ændret landet totalt, og slaveri er stadig lovligt i Sydstaterne i moderne tid. Serien vil følge karakterer fra både nord og syd, deriblandt slaver, slaveejere, frihedskæmpere, journalister og politikere.

’Confederate’ starter optagelser umiddelbart efter GOT’s sidste sæson, men vækker allerede røre på Twitter, hvor adskillige brugere udtrykker deres foragt for projektet – og ikke mindst valget af Benioff og Weiss som showrunners.

De to samarbejdspartnere er tidligere blevet kritiseret for ikke at have inkluderet nok farvede skuespillere i GOT’s ellers enorme persongalleri, såvel som for at lefle for kvinde og racefornedrende tematikker. Der ligger dermed en større udfordring forude for både HBO og Benioff og Weiss, hvis ‘Confederate’ ikke skal ende som en endnu en vingeskudt supersatsning, a la Martin Scorseses ‘Vinyl’.

Læs også: Anmeldelse: ‘Game of Thrones’ sæson 7 afsnit 1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af