Emma Stone erobrer pladsen som verdens bedst betalte skuespillerinde

Emma Stone erobrer pladsen som verdens bedst betalte skuespillerinde
Emma Stone umiddelbart efter Oscar-uddelingen. (Foto: Frazer Harrison/GettyImages)

Efter to år på toppen af Forbes’ liste over de bedst betalte skuespillerinder i verden må Jennifer Lawrence se sig slået. Emma Stone erobrer årets førsteplads med en løn på 26 millioner dollars skarpt, efterfulgt af Jennifer Aniston.

Skuespillerindens hovedindtægt kommer fra ’La La Land’, der indtjente 445 millioner dollars verden over og desuden sikrede Stone sin første Oscar-statuette.

Emma Stone er en udtalt forkæmper for lønlighed, og hendes medskuespillere i den kommende ’Battle of the Sexes’ skulle angiveligt være gået et løntrin ned for at støtte skuespillerinden.

»Det er noget, de gør for mig, fordi de føler, at det er rigtigt og retfærdigt. Hvis min mandlige medskuespiller, som har en højere lønkvote end mig, men mener, vi er ligeværdige, tager en lønnedgang, så jeg kan matche ham, så ændrer det min lønkvote for fremtiden og forandrer mit liv«, udtalte Stone tidligere på måneden.

Jennifer Aniston lander en tæt andenplads med 25,5 millioner dollars med indtægter fra film som det kommende krigsdrama ’The Yellow Birds’ og en række reklameaftaler med store selskaber som Emirates Airlines, Smartwater og Avenoo.

J-Law er blevet hensat til en beskeden tredjeplads på 24 millioner dollars mod hendes suveræne førsteplads på 46 millioner dollars sidste år. Det markante fald skyldes Lawrences fravær i de store blockbusters – størstedelen af hendes checks kommer i år fra kæresten Darren Aronofskys ’Mother!’ og en reklameaftale med Dior.

Til sammen tjente de ti bedst betalte skuespillerinder 172,5 millioner dollars mellem 1. juni 2016 og samme dato 2017. Sidste år var tallet 16 procent højere – her lå den samlede løn for top ti på 205 millioner dollars.

Til sammenligning tjente de fem bedst betalte mandlige skuespillere sidste år 281 millioner dollars sammenlagt, mens Dwayne Johnsons svimlende førsteplads på 64 millioner altså overgår Stone og Anistons løn sammenlagt.

Læs også: Kønskamp: 12 skuespillerinder, der slår tilbage mod Hollywoods sexisme

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af