The Rock er verdens bedst betalte skuespiller – kvinderne langt efter

The Rock er verdens bedst betalte skuespiller – kvinderne langt efter

Med biografsucceser som den hæsblæsende ‘Furious 7’ og katastrofefilmen ‘San Andreas’ samt den populære ‘Entourage’-lignende HBO-serie ‘Ballers’ er det intet under, at Dwayne ’The Rock’ Johnson for første gang har formået at kæmpe sig op på en første plads på erhvervsmagasinet Forbes liste over de bedst lønnede skuespiller i 2016 (se hele listen i bunden af artiklen).

Til sammenligning kan det konstateres, at hans kvindelige kolleger halter langt efter, når det kommer til størrelsen på lønchecken.

Dwayne Johnson var i strålende humør over sin nye titel, som han fortalte om på Twitter.

Den bedst betalte kvindelige skuespiller, Jennifer Lawrence, tjener til kontrast 46 millioner dollars altså knap 20 millioner mindre. Jennifer Lawrence er blandt de førende forkæmpere for ligeløn i Hollywood, efter at hende og Amy Adams som resultat af Sony-hacket sidste år opdagede, at de begge systematisk havde tjent og blev tilbudt færre penge end deres mandlige kolleger.

Generelt er listen trist læsning for kvinderne, der må konstatere, at kun Jennifer Lawrence og Melissa McCarthy (’Ghostbusters’, ’Bridesmaids’) ville kunne klemme sig ind i den nederste halvdel af en samlet top ti.

Sidste års bedst betalte skuespiller, Robert Downey Jr., ser ud til at have haft et stille år, og er røget ned på en ottende plads med 33 millioner dollars – en placering han deler med Bollywood-stjernen Shah Rukh Khan.

Selvom man ikke hører så meget til ham længere, så formår Jackie Chan stadigvæk at tjene kassen ved især at producere og spille med i en lang række kinesiske produktioner. Dette har bragt ham helt op på en overraskende andenplads med en indtjening på 61 millioner dollars.

Se listerne over de bedst betalte mandlige og kvindelige skuespillere her. Alle beløb er i dollars.

De bedst betalte mandlige skuespillere

  1. Dwayne Johnson – 64.5 millioner
  2. Jackie Chan – 61 millioner
  3. Matt Damon – 55 millioner
  4. Tom Cruise – 53 millioner
  5. Johnny Depp – 48 millioner
  6. Ben Affleck – 43 millioner
  7. Vin Diesel – 35 millioner
  8. Shah Rukh Khan – 33 millioner
  9. Robert Downey, Jr. – 33 millioner
  10. Akshay Kumar – 31.5 millioner

De bedst betalte kvindelige skuespillere

  1. Jennifer Lawrence – 46 millioner
  2. Melissa McCarthy – 33 millioner
  3. Scarlett Johansson – 25 millioner
  4. Jennifer Aniston – 21 millioner
  5. Fan Bingbing – 17 millioner
  6. Charlize Theron – 16.5 millioner
  7. Amy Adams – 13.5 millioner
  8. Julia Roberts – 12 millioner
  9. Mila Kunis – 11 millioner
  10. Deepika Padukone – 10 millioner

Læs også: Kommentar: Her er Oscars mest eklatante kvindeproblem

Læs også: Kønskamp: 12 skuespillerinder, der slår tilbage mod Hollywoods sexisme

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af