Endnu en Joker er løs i Warner Bros. og DC’s filmcirkus

Endnu en Joker er løs i Warner Bros. og DC’s filmcirkus
Margot Robbie og Jared Leto som Harley Quinn og Jokeren

Hvem er sprechstallmeister i Warner Bros. og DC Film’s fælles filmcirkus? I går kom det frem, at man brygger på en hardboiled joker-spinoff med selveste Martin Scorsese som producer. Historien har efter sigende ikke noget at gøre med resten af DC’s Extended Universe, og titelfiguren skal således ikke spilles af Jared Leto som i ’Suicide Squad’.

Siden da er forvirringen blot blevet større. Det lader til, at Warners Bros. og DC har tænkt sig at spille på flere heste, nu hvor de første er kommet lidt sløvt ud af folden med Zack Snyders film og førnævnte ’Suicide Squad’.

Inspireret af Disneys on and off-strategi med ’Star Wars’-universet er planen at DCEU tilsvarende vil arbejde med en fast kronologisk kanon og selvstændige film, skriver The Hollywood Reporter.

Starter vi i den første grøft, er manuskript- og instruktørduoen Glen Ficarra og John Requa’, som mest er kendt for ’Da Gosling mødte Stone’-filmen  ’Crazy Stupid Love’, blevet bedt om at lave en »kriminel kærlighedshistorie« om skurkeparret Harley Quinn og Jokeren.

I dette tilfælde gentager Jared Leto og Margot Robbie deres karakterer fra ’Suicide Squad’, og der vil således rende to forskellige udgaver af Jokeren rundt samtidig. Hvad angår fortsættelsen ‘Suicide Squad’, er forberedelserne i fuld gang, selvom projektet ingen instruktør har, efter Jaume Collet-Serra skred i slutningen af sidste måned.

I forhold til de selvstændige film, som Scorseses Joker-koncept er en del af, har Matt Reeves, instruktøren af den kommende Batman-film, vakt opsigt med en udtalelse til radiostationen KCRW:

»Tja, jeg har en vision om at gøre noget med karakteren, som giver mere mening for mig personligt og en vinkel, der kan lede videre til andre ting. Da Warners Bros. henvendte sig til mig, gjorde de klart, at ’hvad vi søger er en standalone-film, som ikke er en del af det udvidede univers’«.

Ben Affleck skulle oprindeligt have instrueret Batman-filmen, men er stadigvæk tilknyttet rollen som flagermusmanden og hans inkarnation optræder i kanontidslinjen med Justice League. Rygterne har dog længe gået på, at Batfleck er en saga blot.

Det er endnu blot rygter, men i Warners Bros. og DC’s superheltecirkus trækkes der for tiden en ny kanin op ad hatten hver dag, så hvem ved?

Læs også: Martin Scorsese højst overraskende bag ny film om Jokerens unge år

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af