Martin Scorsese højst overraskende bag ny film om Jokerens unge år

Martin Scorsese højst overraskende bag ny film om Jokerens unge år

Martin Scorsese som en af hovedkræfterne bag en superskurke-spinoff-film? Den var der ingen, der havde set komme.

Ikke desto mindre er Scorsese ifølge Deadline.com producer og heftigt involveret i en kommende origin story om ingen ringere end Jokeren, Batman-figuren, der senest blev gjort legendarisk af Heath Ledger og overgjort af Jared Leto i ‘Suicide Squad’.

Scorseses makker på projektet er, også temmelig overraskende, ‘The Hangover’-instruktør Todd Phillips, der samtidig skal skrive manuskriptet sammen med Scott Silver (‘8 Mile’).

Filmen kan ligne en brandredning af det DC Universe, som har haft en svær opstart med ‘Man of Steel’, ‘Batman v. Superman’ og ‘Suicide Squad’, der nok har klaret sig godt ved billetlugerne, men samtidig har mødt hård kritik. De kommende ‘Justice League’-film har desuden været meldt i store problemer med diverse reshoots, mens Ben Affleck efter sigende har bakket helt ud af den selvstændige Batman-film, som han ellers både selv skulle instruere og skrive.

Om feberredningen med en film om Jokerens unge år giver mening for DCU, er der delte meninger om. Det kan ses som en panikløsning, der sender et forvirrende signal til publikum om, hvad DC’s filmunivers egentlig går ud på, men det kan også sikre en fortsat dynamisk udvikling af universet med nye stærke kræfter bag.

Det er desuden bemærkelsesværdigt, at Joker-rollen ikke skal indtages af Jared Leto, som ellers er manden, der aktuelt inkarnerer figuren i DC-filmene. Det kan tolkes som lidt af en fallitstempling af Letos anstrengelser, men planen er tilsyneladende, at filmen skal følge en yngre udgave af figuren.

Filmen vil da også i det hele taget skille sig helt ud fra resten af DC-filmene. Den skal udspille sig i Gotham i start-80’erne og skal »ikke føles som en DC-film så meget som en af Scorseses film fra den æra, som ‘Taxi Driver’, *Raging Bull’ eller ‘The King of Comedy’«, skriver Deadline.

Læs også: Anmeldelse af ‘Suicide Squad’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af