Tidlig version af ’Justice League’ var efter sigende »ubærlig«

Tidlig version af ’Justice League’ var efter sigende »ubærlig«

Man har længe haft det på fornemmelsen: Hvordan skulle ‘Justice League’ adskille sig synderligt fra den udskældte ’Batman v Superman: Dawn of Justice’, når ensemblefilmen allerede var under optagelse, mens de to superhelte gik omgange i biografen, og Zack Snyder igen sad i instruktørstolen?

Zack Snyder og hans kone/filmens producer Deborah Snyder trak sig fra produktionen i marts måned grundet den tragiske nyhed om deres datters selvmord. Det skete på et afgørende tidspunkt, hvor en række ekstra scener, som blev skrevet af DC Universes nyerhvervelse Joss Whedon (’The Avengers’), var blevet planlagt, efter venner og filmfolk havde set et rough cut af filmen. Efter Snyders afsked skulle Whedon nu også instruere scenerne.

Og hvis Whedon troede, han kunne tage den på gefühl, så kunne han godt tro om igen.

»Disse reshoots – som stadigvæk finder sted – er ikke standard tilføjelsesscener. Hvorfor ikke det? Tilsyneladende blev et tidligt cut af filmen erklæret for ’ubærligt at se’. Derfor blev der bedt om substantielle ændringer af filmen«, skriver Bill Ramey fra det sædvanligvis pålidelige og insidervidende fansite Batman-on-film.

Ifølge skuespilleren Joe Morton, der spiller Cyborgs skaber Dr. Silas Stone, er der i særlig grad tale om at give lidt mere kød på Cyborg-karakteren og selve filmens tone.

»Jeg ved, at de lavede nogle justeringer af Ray Fisher, den unge mand, der spiller Victor, i forhold til karakterens tone. Jeg mener, jeg hørte, at studiet havde brug for at lysne filmen op. At de følte, den var for mørk«, har Morton udtalt til IGN, i hvad der efterhånden må betragtes som en velkendt (disharmonisk) sang fra DCU-lejren.

Warner Bros. har været nødt til at skyde 25 millioner dollars mere i den i forvejen 200 millioner dollars dyre superhelteblockbuster. Joss Whedons indtrædelse i postproduktionen tegner mere og mere et billede af det scenarie, ’Star Wars: Rogue One’ gennemlevede sidste år, hvor instruktør Gareth Edwards rolle blev reduceret til statist, da Tony Gilroy tog over.

Man vidste i forvejen, at den alvors- og stilfokuserede Snyder og den ironisk-metalegende Whedon var to vidt forskellige gemytter, og modsat for ’Star Wars’-protektoren Kathleen Kennedy er der nok også mere tale om en nødvendig og forceret lappeløsning fra DCU-staben oven på den pludselige afsked med Snyder. Spørgsmålet er, om ikke klichéen om de mange kokke i køkkenet kommer til at lyde for fulde blæs, når de første anmeldelser tikker ind.

Midt i al kaosset er der dog en mand, som holder fanen højt, nok ikke mindst i lyset af DC’s succesrige ‘Wonder Woman’-film, der gav løfter om lysere tider for selskabet.

»Det er en virkelig god tid at arbejde for DC i. De er på forrygende kurs. De opnår gode resultater. Det begynder at føles, som om det virkelig fungerer. Det er et interessant produkt af to instruktører med hver deres unikke vision og stærke vinkler«, siger ingen ringere end DC-nørden Ben Affleck til Entertainment Weekly – manden, der gik fra en multirolle i DCU til rygter om, han ville smide smide Batman-dragten før tid.

‘Justice League’ – i lys eller mørk udgave – har premiere den 16. november.

Læs også: Kommentar før ’Suicide Squad’: Publikum kan ikke snydes af lange PR-kampagner

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af