Første trailer til Oscar-potentielle ’The Florida Project’ er landet – og den er gudesmuk

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sean Baker slog igennem med et brag med ’Tangerine’, der følger en dag i den transkønnede og prostituerede Sin-Dees hæsblæsende liv i Hollywood. Filmen tiltrak stor opmærksomhed, da den udelukkende var filmet på en iPhone og havde en imponerende stilsikker æstetik og rå energi.

Siden da har branchen holdt et vågent øje med den blomstrende instruktør, og hans næste film, ’The Florida Project’, fik en glimrende modtagelse på årets Cannes-festival (blandt andet af vores filmredaktør, der udnævnte den som den næstbedste, han så på festivalen.

Nu har filmen fået sin første trailer. I centrum er den seksårige Moonee, som bor med sin rebelske white trash-mor Halley på et farverigt motel tæt på motorvejen. Halley ser sig nødsaget til at gå stadig farligere veje for at skaffe brød på bordet, mens Moonee med smittende barnlig energi udforsker verdenen omkring sig med sine legekammerater, og Willem Dafoe som motelbestyrer agerer skytsengel for de udsatte indlogerende i en af karrierens bedste roller.

Mange spår, at ’The Florida Project’ kan blive filmen, der sikrer Willem Dafoe sin Oscar for bedste birolle. Han har tidligere været nomineret til prisen to gange for ’Platoon’ og ’Shadow of the Vampire’.

Om filmen også kan blande sig i Bedste Film-ræset, må tiden vise. Mange håber, at den kan blive dette års svar på ‘Moonlight’ eller ‘Beasts of the Southern Wild’ (‘Hushpuppy’), og ‘The Florida Project’ deler da også de to films poesi og energi, om end den er mindre optaget af et fremadskridende plot end de to og derfor måske en anelse mindre tilgængelig for det brede Oscar-akademi.

Filmen får premiere i de danske biografer i starten af 2018.

Læs også: De mest originale sexscener, del 9: Business, pleasure og et trøste-blowjob i en bilvask

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af