Komiske gulddrenge tackler Stalins død i absurd sjov trailer til ’The Death of Stalin’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Armando Iannucci er dette årtusindes konge af politisk satire inden for film og serier. Og mandens meritter går således fra den britiske ’The Thick of It’ og dens film-spin-off ’In the Loop’ til en af tidens mest hæderkronede komedieserier, ’Veep’.

Iannucci forlod ’Veep’ efter fjerde sæson for at vende tilbage til filmen, og nu er han så tilbage i instruktørstolen med et sortkomisk påfund, ’The Death of Stalin’. Som titlen antyder, giver den et bud på, hvordan det tidligere Sovjetunionen tacklede nyheden om den kommunistiske leders død i 1953.

Filmen er baseret på en graphic novel, og ud fra traileren er der da også tale om en pæn portion kontrafaktisk historiegengivelse, hvor Iannucci vanen tro kaster sit blik på, hvad der foregår af gakkede  absurditeter bag det politiske scenetæppe.

Historien om positionskampen efter Stalins stramme magtregime kunne danne ramme for en højintens politisk thriller, men Iannucci har hyret komiske genier som Jeffrey Tambor (’Arrested Development’, ’Transparent’), Michael Palin (’Monty Python’) og en godt sminket Steve Buscemi, og tonen peger mere i retning af Stanley Kubricks klassiker ’Dr. Strangelove’, hvilket heller ikke er så ringe igen. Det er i sig selv sjovt, at ingen i filmen snakker russisk eller bare tilnærmelsesvist har russisk accent.

’The Death of Stalin’ har premiere på Toronto International Film Festival, og så må vi ellers håbe, at den kan skabe interesse nok til at blive hentet her til landet.

Læs også: 10 krigskomedier der er bedre end Clooneys

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af